Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti haftalık grup toplantısında konuştu. Başbakan konuşmasının büyük bölümünü 16 Nisan Anayasa Referandumu’na ayırdı. Yıldırım, konuşması sırasında bozkurt işareti yaparak, “Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim ‘önce memleketim ve önce milletim’ dediler. Ve birlikte yola çıktık” dedi. 

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasının önemli bölümleri: 

“Bunlar memleketin yararına olacak hiçbir şeye ‘evet’ derler mi?”

Siz bakmayın hayır türküsüyle milletin içini karartan bu felaket tellallarına. Ne diyor bu tellallar? Ülke bölünecek… Yahu bu referanduma ‘evet’ deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa ‘evet’ der. Onların amacı Türkiye’yi bölmek değil mi zaten? 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi bölmek isteyen FETÖ terör örgütü hayır kampanyası yapıyor. Pensilvanya’daki fitne yuvasından hayır oyu talimatı çıkıyor. Bunlar memleketin yararına olacak hiçbir şeye ‘evet’ derler mi? Demezler, o yüzden de ‘hayır’ diyorlar.

 

“Döviz kurlarındaki iniş devam ediyor”

2017’ye çok hızlı girdik. 2016 yılında yaşadığımız acı tecrübeleri unutmadan, yaşadığımız her bir olaydan ders çıkarmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin yükselişini hiç ama hiçbir güç engelleyemez. Türkiye adımlarını çok sağlam atıyor. Her şeye rağmen istikrarı koruyor. Bundan zerre kadar şüpheniz olmasın. Küresel krize rağmen yakaladığımız büyüme eğilimini daha da artıracağız.

Son dönemde işsizlikte istemediğimiz ufak tefek olumsuzluklar yaşandı, bunlar geçici. Bunların hepsini aşıyoruz. 2016’nın sonunda almaya başladığımız kararlar yavaş yavaş etkilerini göstermeye başladı. İşte görüyorsunuz, döviz kurlarındaki iniş devam ediyor. Yukarı çıkarken yaygara yapanlar aşağı doğru inerken sus pus ağızlarını bıçak açmıyor.

 

“Terörün kökünü kazıyacağız”

Dün bakanlar kurulunu Beştepe’de gerçekleştirdik. Fırat Kalkanı harekatını konuştuk, daha ötesini Münbiç ve Rakka’yı konuştuk. Şu bilinmelidir ki Türkiye’nin etrafını terör örgütlerinin egemenlik alanı olarak parsellemelerine asla izin vermeyeceğiz.

Terör örgütünün adı ne olursa olsun hiç fark etmez, ister dayı olsun ister yeğen olsun, ister kuzen ister kardeş olsun bunların topunu bu ülkeye tehdit olmayacak şekilde kökünü kazıyacağız.

Bizim için hepsi aynı derecede terör batağına batmış katiller sürüsüdür. Türkiye’nin ulusal güvenliği için bunların hepsiyle amansız mücadelemiz devam edecek. Biliyorsunuz El Bab’ta şehrin tamamı kontrol altına alındı. Şimdi temizlik harekatı yapılıyor. Bu yüzden şehirde güvenliğin tam olarak sağlanması bir miktar daha zaman alacak. Devleti, FETÖ denen illetten temizleme konusunda da aralıksız çalışıyoruz.

“FETÖ gelecek, hesap verecek”

FETÖ elebaşına gelince, ABD’li yetkililerle iade konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni yönetimin bu konuda daha anlayışlı ve duyarlı olacağını görüyoruz. Şartlar ne olursa olsun FETÖ gelecek, hesap verecek. Artık bu terör örgütleri içerde ve dışarda başını kaldıramaz hale geldi. Terör örgütleri yok oluncaya kadar bu mücadele kararlılıkla sürecek.


Kaynak - Medyascope.tv

Editör: TE Bilisim