Van'ın Başkale ilçesinde Vanspor'un eski futbolcuları dostluk maçında bir araya geldi.

 

Van Masterler Dernek Başkanı Enver Azbay ve Başkale Gençlikspor Kulübü Başkanı Kerem Karaman, maç öncesi Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk'ü ziyaret etti. Ziyaret sonrası ilçe stadında Başkalespor karması ve Van Masterler, dostluk maçı yaptı.

 

Maç sonrası konuşan Öztürk, Van futbolunun efsane emekçilerini ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkale ilçesinde sporun desteklenmesi adına her zaman imkanların seferber edildiğini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

 

"Gençliği sporda buluşturma gayemiz oldu. Sporun önemli olduğunun farkındayız. Başkale olarak 2 bin 400 rakımla Türkiye'nin en yüksek ilçesi konumundayız ve bu 2 bin 400 rakımının sporcuların yetişmesi açısından çok önemli olduğunun bilincindeyiz. İlçemizde bulunan ve Başkalespor'un da maçlarını oynadığı mevcut hali hazırdaki stadımızın yerini değiştirip içinde yüzme havuzu, spor kompleksi, fitness salonları olmak üzere birçok spor faaliyetlerinin yapılması ve sporcularımızın rahat bir ortamda yetişmesi için projemizi hayata geçirdik. Şu an projemiz, tamamlanma aşamasındadır."

 

Bazı konularda sıkıntıları olduğunu kaydeden Öztürk, "Onları da aştığımız zaman 5 bin kapasiteli ilçe stadımızı, yüzme havuzumuzu ve spor kompleksimizin ihalesini yapıp Başkale ilçemize kazandıracağız. İlçemizin futbolun yanı sıra atletizm konusunda da önemli başarılar elde edeceğine inanıyorum. Sonuçta atletizm sporun anasıdır. Bu konuda Van ve Başkale'ye fayda sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

 

Enver Azbay da ilçe ve köylerde bulunan gençleri spora kazandırmak ve sportif anlamda gençlerin yetişmesine katkı sağlamak istediklerini anlattı.

 

Azbay, şunları kaydetti: "Biz de çok zor bir süreçten geçerek, buralara geldik. Spor hepimizi kötü alışkanlıklardan, kötü emellerden korudu. Sporla ilgilenenler asla kimseye zarar vermez. Biz de Masterler olarak buradaki gençlere faydalı olmak istiyoruz. Her zaman elimizden gelen desteği vereceğiz. Eğer burada tesisleşme konusunda iyi yatırımlar yapılıp gençleri spora yönlendirirsek ilimiz ve ilçemiz için çok güzel olacağını düşünüyorum. Başkale'de çok yetenekli gençler çıkacağına inanıyorum. Bizler futbolun içinden gelen bireyler olarak her zaman destekçiniz olacağız. Bizlere ne görev düşüyorsa her zaman hazırız." 

Editör: TE Bilisim