Van Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanlığı ve Başkale Belediyesi Başkale ilçe muhataralarıyla düzenlenen toplantıda muhtarlar ile belediye arasındaki işleyişin nasıl olacağı açıklanırken, aynı zamanda muhtarlara dağıtılan formlar sayesinde her mahalle hakkında ayrıntılı bilgi edinilecek ve bu bilgiler doğrultusunda belediye çalışmaları yürütülecek.

 

Yapılan toplantıya Başkale Belediyesi Eşbaşkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan, Başkale Belediyesi Eşbaşkan yardımcısı Şengül Polat ve M. Emin Özcan, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı Cevat Yaviç, Belediye Meclis Üyeleri, Başkale Belediyesi birim amirleri, Başkale Muhtarlar Derneği Başkanı Vecihi Ayhan ve 48 mahallenin muhtarı katıldı. Başkale Belediyesi Eşbaşkanı İhsan Güler yaptığı konuşmada, muhtarların halk tarafından seçildiğini, bütün seçilmişlerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Güler, uzun zamandır muhtarlar ile belediye olarak bir araya gelmediklerini ve bu yüzden zaman, zaman eksiklik yaşadıklarını da kaydetti.

 

Güler'den sonra söz alan Belediye Eşbaşkanı Aynur Tarhan ise, halkın sorunlarına daha hızlı çözümün öncelikle muhtarlar ile belediye arasındaki iletişimle çözüleceğini ve bu iletişimi belediye olarak çok önemsediklerini söyledi. Toplantıda Başkale Belediyesinin 2015 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar sinevizyon gösterimi ile görsel olarak tanıtıldı. Belediye ayrıca 2016 yılında yapacağı çalışmaları da muhtarlar ile paylaştı. Toplantı da konuşan Muhtarlar Daire Başkanı Cevat Yaviç, belediyeler ve muhtarlar arasında nasıl bir iletişim sağlanacağını ve nasıl bir işleyiş kurulacağını aktardı. Yapılan konuşmaların ardından belediye toplantıya katılan muhtarlara yemek ikramında bulunuldu.

Editör: TE Bilisim