Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz 5 yıllık bilançosunu halk ile paylaşarak bu süre içerisinde yapılan tüm hizmetlerin hesabını verdi. Yaptıkları ile Özalp halkının gönlüne taht kuran ve 7’den 70’e herkesin ‘efsane başkan’ diye nitelendirdiği Durmaz, “Partimizin bu şeffaflığı olmuş olmasaydı bu hizmetleri yapamazdık. Yaptığımız tüm hizmetleri halkımız için yaptık ve şeffaf bir şeklide hesabını da veriyoruz.” Diyerek 5 yıllık çalışmanın hesabını halka verdi. Bu açıklaması ile başarılı çalışmalarını adeta taçlandıran Başkan Durmaz, diğer ilçe belediye başkanlarına da örnek olacak bir duruş sergiledi. Gelir-giderini ve harcamalarını halk için kuruş kuruş açıklayan Durmaz’ın bu harekete hakkında çıkan tüm söylentileri de boşa çıkarmış oldu.

Özalp’in BDP’li Belediye Başkanı Murat Durmaz, 5 yıllık belediye başkanlık dönemini ve Özalp belediyesinin bilançosunu Şehrivan aracılığı ile paylaştı. “Halkıma hesap veriyorum” diyerek görev süresi içerisinde yaptıklarını paylaşan Durmaz tüm çalışmalarını ve gelir giderlerini paylaşarak “BDP’nin önümüze bıraktığı tüzük ve şeffaflığın gereği olarak halka hesap veriyorum” dedi. Durmaz açıklamasında ayrıca 5 yıl içinde yaptığı hizmetlerin bir bölümünü de paylaştı. Halka hesap verirken sık sık belgeleri ile kanıtlayabileceğinin altını çizen Durmaz, bu konuda bilgi almak isteyen herkesi de muhasebe evraklarını bizzat incelemeye davet ederek bir yandan da ‘şeffaflık’ dersi vermiş oldu.

GELEN PARALARI NEREYE HARCADI?

Durmaz açıklamasında ilk olarak Özalp halkına seslenerek, partisinin tüzüğü ve tutumu gereği halka hesap verdiğini belirterek şu sözlere yer verdi; “Halkımıza beş yıl boyunca sizlere hizmet etmek için yağmur, boran demeden gecemizi gündüzümüze katarak emekçi arkadaşlarımızla birlikte sizlerin kararları doğrultusunda imkânlarımız dâhilinde hizmet ettik. Barış ve Demokrasi Partimizin önümüze bıraktığı tutum belgesi ve tüzüğü ve şeffaflığı, katılımcılığı doğrultusunda bu hizmetler yapılmıştır. Partimizin bu şeffaflığı olmuş olmasaydı bu hizmetleri yapamazdık. Halka yapılan bütün hizmetler partimizce yapılmıştır. Bu hizmetleri yaparken zaman zaman yanlış kararlar vermiş olabiliriz. Her insan gibi elbette ki bizimde eksiklerimiz olmuştur. Bu eksiklerimizden dolayı sizlerden özür dileyerek beş yıl boyunca belediyemize gelen paranın nerelere harcandığını sizlerle paylaşıyoruz.”

Ardından 2009-2014 yılları arasındaki faaliyet ve gelir gider raporunu gazetemiz aracılığı ile değerlendiren Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, öncelikle belediyeye bu süre içerisinde gelen ve giden paraları konuştu. Durmaz konuyla ilgili bilgileri şu şekilde paylaştı:

2009-2014 YILI GELİR VE GİDERLER:

-Belediye’ye 5 yılda Ankara’dan gelen para: 17 milyar 785 milyon 462 bin 89 TL (Eski para ile 17 trilyon)
-Önceki dönem görev yapan AK Partili belediyeden kalan borçlar karşılığında ödenen para: 3 milyar 607 milyon 469 bin 47 TL.
-5 yılda hesaba aktarılan gelirler: 14 milyar 177 milyon 993 bin 48 TL
-Personelin 5 yıllık personel gideri: 7 milyar 956 milyon 769 bin 89 TL
-5 yıllık personel gideri çıktıktan sonra kalan para: 6 milyar 221 milyon 223 bin 59 TL
-Ankara’dan gelen paradan belediyeye kalan: 5 milyar 272 milyon 223 bin 38 TL
-Akaryakıt ve yakacak için harcanan para: 2 milyar 718 milyon TL
-Halka yapılan nakit ve yardım yardımına harcanan para: 1 milyar 724 milyon 449 bin TL
-Belediyeye alınan yeni araçlar için ödenen para: 829 milyon
-Tüm bu gider ve harcamalar yapıldıktan sonra kalan miktar: 0 ‘sıfır’ TL.

ÖZALP BELEDİYESİ’NİN BORCU NE KADAR?

Bu açıklamaların ardından belediyenin borç miktarını da paylaşan Başkan Durmaz, belediyenin mevcut borç toplamının 3 milyar 200 milyon TL civarında olduğunu belirterek; “Üstelik bu borçlar öyle hayali borçlar değil. Son aylarda ödenemeyen personel maaşları, merkeze yapılan köprüler, yol süpürme aracı ve esnafların bir kısım borçları ile AKP döneminde 800 milyon (Sekiz Yüz Milyar) TL karşılığında yaptırılan ve ödenmeyen şehir merkezindeki parkın hafriyat borcu, yine AKP döneminde seçim arifesinde yollara dökülen mıcır ve yol malzemesine ilişkin 90.000,00 (Doksan Milyar) TL ve AKP döneminden kalan ve ödenmeyen 110.000,00 (Yüz On Milyar) TL’lik akaryakıt vs. gibi borçlardan ibarettir.” Şeklinde konuştu. Durmaz ayrıca, “5 yılda yapılan ihaleler ve (merkezi yerde yapılan park, mahallelerde yapılan park ve halkevleri, döşenen binlerce metrekare parke taşı, bordür taşı, oluk taşı, ışıklandırma, ağaçlandırma, ilçemize getirilen su, alınan araçlar, eğitime sunulan katkı vs.) gibi onlarca hizmetin nasıl yapıldığını halkımız ile paylaşıyoruz. Bunlarla ilgili tüm yazılı evraklardan ve görsel broşürlerimizden neler yaptığımızı rahatlıkla görebilirsiniz.” Dedi.

DAĞLARI ERİTİP İLÇEYE ARSA OLARAK KAZANDIRDI

Belediyeye devlet eliyle yapılan destekler ve ödemeler dışında kendi imkanları ile de ilçeye bir çok gelir kazandıracak işler yaptıklarını belirten Durmaz, bunlardan en önemli olanının tepeleri kaldırarak arsaya dönüştürülmesinden elde ettikleri gelirin olduğunu kaydediyor. Görev süresinde “Dağları eritip arsa açıyor” şeklinde büyük ses getiren bu çalışması ile ilgili bilgileri paylaşan Durmaz, biz yaptığımız hizmetlerin büyük bölümünü de iki milyon metreküplük dağı dokuz ay gibi kısar bir sürede kaldırarak ve elde ettiğimiz arsaları değerlendirerek gerçekleştirdik. İhale ile ve doğrudan teminlerle yapılan hizmetler Belediyemizin öz kaynakları ve ilçenin çıkışında bulunan tepeler kaldırılarak yine artık parseller ile kazı ve dolgu sonucu oluşturulan arsaların satışlarından elde edilen gelirlerle yapılmıştır. Arsa elde etmek için yapılan kazı-dolgu ve hafriyat miktarı 2.000.000 m3 (İki Milyon Metreküptür).” Dedi.

BELEDİYE 3 MİLYAR TL FAZLA VERDİ!

Borçlarla ilgili konuşmasında ayrıca kendi dönemlerinde personellerin eski dönemden kalan “Konut Edindirme Yardımları (KEY)” ödemeleri, tazminatlar, esnaf borçları, icra ödemeleri gibi birçok borcu da ödedik. Bunlar da bizim yaptıklarımızın dışında ekstra giderler olarak karşımıza çıktı. İşte tüm bunları bir araya getirdiğimizde şöyle de bir gerçek ortaya çıkıyor. Görevi devraldığımızda AKP’nin yaklaşık 6.500.000,00 (altı trilyon beş yüz milyar) TL borcunu ödememiş olsaydık bugün belediyeyi kasasında 3.000.000,00 (üç trilyon) TL para ile devredecektik.

İHALELERİ DE HALK İLE PAYLAŞTI

Öte yandan ‘şeffaf’ bir belediyeciliğin gereği yaptıkları tüm ihaleleri de halk ile rahatlıkla paylaştıklarını belirten Başkan Durmaz, 5 yılda İller Bankası ve diğer kredilerden yararlanmaksızın 5 yılda belediye imkânları ile toplam 5 milyar 33 milyon 207 bin 16 TL’lik bir miktar harcandığını belirtti. Durmaz hem belediyenin kendi imkanları ile hem de İller Bankası Kredileri ile yapılan işleri de kalem olarak verip miktarları ile birlikte paylaşırken ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Kredi İle Yapılan/Yapılacak İşler Toplamı 3 milyar 410 milyon 911 bin 12 TL’dir. Mahalle yolları yapım işi iller bankası kredisi ile yapılmış olup her ay hisselerimizden kesilmektedir. Bu iş için toplam ödenecek tutar KDV dahil vade farkı hariç 3 milyar 497 milyon 507 bin 82 TL’dir. Ayrıca Greyder alımı ve sıkıştırmalı çöp kamyonu için KDV ödenmemiştir. Kredi ile yapılan işler için belediyemizce ödenen/ödenecek toplam tutar KDV dahil vade farkları hariç 3 milyar 944 milyon 429 bin 26 TL’dir.” Dedi.

KURUŞU KURUŞUNA ANLATTI…

Öte yandan hibe desteği ile DAKA’dan alınan 1 milyar 418 milyon 198 bin TL’lik Hayvan Pazarı ve Mazbahası için bir destek alındığını belirten Durmaz; “Hayvan Pazarı Ve Mezbaha İşi İçin Daka (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı)’nın Toplam Desteği 872.685,51 TL Olup KDV Eklendikten Sonra Belediyemizce Verilecek Destek Tutarı 1.418.198 TL*1.18=1.673.473,64-872.685,51=800.788,13 TL’dir. Öte yandan 5 yılda yapılan işçi hizmet alımlarında asgari ücret fiyat farkları bulunduğundan personel giderlerine eklenmiş olup, yapılan ihalelere eklenmemiştir. Bu nedenle personel giderleri hesabından veya hizmet alımları hesabından muhasebe kayıtlarında izlenebilecektir.” Dedi.

“HALKA HİZMETKAR OLMAYA ÇALIŞTIK…”

“Görevimizi layıkıyla yerine getirebilmek için tüm imkânları zorlayarak, tüm enerji ve çabamızla halkımıza, bizlere vermiş oldukları bu “temsiliyet” görevini en iyi şekilde yerine getirmek için gayret sarfettik. Halkımıza layık olmuş olmanın umuduyla 5 yıllık faaliyet raporumuzu halkımızın takdirine sunduk. Sunulması gereken eksik ne varsa bundan sonra da sunmaya hazırız. Görev süremiz boyunca halk için çalıştık, hesabımızı da yine halkımıza veriyoruz. Üstelik tüm yaptıklarımız da ortada. Bizi birilerine sormaya da gerek yok, bizi Özalp halkına sormanız yeterli. Görevimiz bu halka hizmetkar olmaktı. Umarız bu halka olan borcumuzu ödemişizdir. Bir kez daha sizin aracılığınız ile Özalp halkına görev sürem boyunca beni yalnız bırakmadıkları için ve bu görevi bana layık görüp kendilerine hizmet vermemi sağladıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah BDP’nin bu seçimlerde alacağı zafer ile ile Özalp halkı hakettiği hizmetleri almaya devam edecektir.” Dedi. Durmaz bu sözlerinden sonra ise belediyenin aylar halindeki İller Bankası gelirlerini de paylaşarak adeta en ince ayrıntısına kadar ‘hesap’ vermiş oldu.

 Efsane Başkan Özalp’e neler kazandırdı?

5 yıl içinde yaptıklarını adeta kuruşu kuruşuna hesap veren Murat Durmaz, yeniden aday gösterilmemesine rağmen hala Özalp’in yeni bir BDP’li başkan tarafından yönetilmesi için de büyük çaba harcıyor. Üstelik Başkan Durmaz seçim sürecinde de sadece siyaset yapmak yerine son güne kadar Özalp’e bir şeyler kazandırmak için de çaba harcadı, harcamaya da devam ediyor. Borçları ve bilançoyu açıklayarak tüm belediye başkanlarına örnek olacak bir duruş sergileyen Durmaz yaptıkları ile de ilçenin sevgisini neden kazandığını bir kez daha kanıtlamış oldu…

İşte bu noktada Şehrivan aracılığı ile adeta halka hesap veren Durmaz’a bir de Özalp’in aldığı hizmetleri soruyoruz. Özalp halkının büyük sevgisini kazanan ve unutulmayacak hizmetlerin mimarı olan Durmaz, 5 yıl içinde yaptıklarını anlatıyor. Bir şehrin aldığı hizmetler kadar bir ilçeye hizmetler kazandıran Başkan Durmaz sorumuz üzere ise onu ‘efsane başkan’ yapan o hizmetlerini sıralıyor.

İŞTE MURAT DURMAZ’IN ÖZALP’E 5 YIL İÇİNDE YAPTIĞI O HİZMETLER:

Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 Adet Cenaze Taşıma ve Nakil Aracı, 1 adet greyder, 1 adet hizmet aracı, 1 adet silindir, 1 Adet Arazöz, 1 Adet Yol Süpürme Aracı, 1 Adet Hidrolik Sıkıştırmalı Çöp Kamyonu, alınarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

İlçemiz Kanikavran mevkiinde bulunan su sondajı ile depolar arası 20 km su isale hattı yapılarak ilçemizin içme ve kullanma suyu sorunu önemli ölçüde çözülmüştür.

İlçemizin su sorunlarının çözümü için muhtelif bölgelerde Derinkuyu sondaj çalışmaları kapsamında 5 adet Derinkuyu sondaj yapılarak su kapasitesi saniyede 70 m3’e çıkarılmıştır. 2009 yılında günde 1 saat alınan su çalışmalarımız sonucunda 2014 yılı itibarı ile ilçenin her yerinde 24 saat kesintisiz su alınabilir hale getirildi.

İlçemizde 2009 yıllında dere ıslah çalışmaları kapsamında Sanayi Sitesinde bulunan iki adet dükkan yıkılarak yerine iki adet dükkan yapılmış, dere ıslah çalışmalarının aksaması önlenmiş ayrıca Küçük Sanayi Sitesi ile Belediye arasında bulunan imar ile ilgili ihtilaflar çözülerek dere ıslah çalışmaları sonuçlandırılmıştır.

Önceki dönemlerde imar planında yapılan yanlışlık, revizyon ve planlama çalışmaları ile ilave imar planları yapılarak halkın mağduriyetleri giderilmiştir.

İlçemizin cadde ve sokaklarında ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 10.000 adet 3 yıllık top akasya dikilmiştir. Cadde ve sokakların aydınlatılması amacıyla toplam 5000 adet sokak lambası kurularak tüm ilçe aydınlatılmıştır.

İlçe mezarlığı yolu parke ile döşenmiş, ağaçlandırma, aydınlatma sistemi ve bayan/erkek tuvaletleri kurularak mezarlıklar düzenlenmiştir.

İlçemiz şehir merkezinde esnaflar ve halk tarafından çöp dökme yeri olarak kullanılan yer Barış Parkı adı ile 2,5 dönüm arazi üzerinde modern bir park ve içinde sosyal tesis ile umumi wc’ler yapılarak bilhassa kadınların mağduriyeti giderilmiş ve ilçemiz bölgede emsaline az rastlanır modern bir parka kavuşturulmuştur.

İlçemizde çok amaçlı olarak kullanılmak üzere 7 adet modern halkevi yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

İlçemizde bulunan seyyar satıcıları bir araya toplayarak modern görünümlü bir şehir yaratılması amacıyla sabit semt pazarı kurulmuş, bu kapsamda 42 adet (6 dükkan 36 büfe) işyeri dar gelirlilere tahsis edilmiştir.

İlçemizin muhtelif bölgelerinde toplam 10.000 m2 çimlendirme çalışması yapılarak ilçe yeşil bir çehreye büründürülmüştür.

İlçemizin Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yanında yapılan Semt Sahası ve Atletizm Pistinin yapılabilmesi için Belediyemizce 70.000 m3 (metreküplük) Kazı-Hafriyat işi üstlenilmiş, yaklaşık 350.000,00 TL gibi bir harcama yapılarak gençlerimize modern bir Semt Sahası ve Atletizm Pisti yapılmıştır.

Amatör futbol takımı kurularak gençlerin talepleri karşılandı.

İlçemizde eksikliği çok ciddi bir şekilde hissedilen hatta hiç olmayan Çocuk Oyun Alanları yapmak için çalışmalara başlanmış, bu kapsamda İlçemizin 4 Mahallesinde Çocuk Oyun Parkları yapılarak hizmete sunulmuştur.

İlçemizi yeşil bir çehreye büründürmek amacıyla ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra Atatürk Caddesinin orta refüjünde de çimlendirme çalışmaları yapılmış, çimlere basılmasını engellemek amacıyla orta refüjün her iki yanına toplam 4 km demir korkuluklar yapılmıştır.

İlçemiz şehir merkezinde bulunan tüm cadde ve sokaklar ile Küçük Sanayi Sitesinde toplam 110.000 m2 parke taşı, 30.000 m bordür ve 30.000 m su oluk taşı, 3.400 Led Işıklı Taş döşenerek cadde ve sokaklar modern bir görünüme kavuşturulmuştur. Yapılan yol düzenleme çalışmalarında nakliye, işçilik, akaryakıt giderleri ve yolların temel malzemesi, alttemel malzemesi ile taşlar için kullanılan mil kumu gibi giderler de yine belediyemizce ayrıca harcama yapılarak karşılanmıştır.

Belediye Binasının tadilat, çevre düzeni ve bakımları ile dış cephesi giydirilerek modern bir görünüme kavuşturulmuştur.

İlçemizdeki tüm mahalle yolları ham yol olduklarından dolayı tüm yolların stabilize, alt temel ve temel malzemesi ile kaplanarak adeta patika görünümünde olan yollar yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yolların yapımı için toplam 300.000 m3 stabilize ve 400.000 m3 alt temel ve temel malzemesi kullanılmıştır.

65 yıllık İlçemizin kanalizasyon şebeke yapım işi dönemimizde bitirilerek halkımızın hizmetine sunulmuştur. Toplamda 80 km kanalizasyon şebeke ve bağlantı hattı yapılmıştır.

Belediyemizce sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak ilçemizde yaşayan maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik sünnet töreni düzenlenmesi çalışmalarına başlanmış, bu kapsamda 500 çocuk sünnet ettirilmiştir. Ayrıca dışarıda kalan 5 dar gelirli aileye ev yapılarak teslim edilmiştir.

Belediyemiz İtfaiye arazözlerinin su alması için ilçe mezarlığı yanına su deposu yapılarak hem zaman hem de yakıttan tasarruf sağlanırken, olası yangınlara zamanında müdahale etme sulama işlerinin de daha hızlı yapılması sağlanmıştır.

İlçemizin çıkışının sağ ve sol tarafında bulunan 2 tepe kaldırılarak yeni yapılaşma alanları açılmış, bu kapsamda iki milyon metreküp hafriyat kaldırılmış, kömürcü, keresteci, mermerci gibi küçük sanayi tipi işletmeler bir araya toplanarak komün yaşam tarzı esas alınarak 70 esnaf bir araya toplanmıştır.

Belediyemiz araçları için 600 m2 kapalı alan üzerine araç garajı yapılarak hizmete sunulmuştur.

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Eski Jandarma Karakolu, ile ilçede bulunan ve izbelik merkezi haline gelen harabeler yıkılarak mahalle sakinlerine rahatsızlık veren bu durum ortadan kaldırılmıştır.

Özalp Öğrenci Pansiyonu (Eski Hükümet Konağı) önüne lav taşları ile yapılan süs havuzu, pergole, kaldırım ve yol düzenlemeleri ile yeşillendirme yapılarak yeni oturma alanı oluşturulmuştur.

İlçemizin Batı (Van) girişinde bulunan ve yapımı Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait ancak Karayolları tarafından tüm girişimlere rağmen yapılmayan 200 metre uzunluğundaki yola toplam 2.000 m2 parke taşı, aydınlatma ve ağaçlandırma işleri yapılarak ilçe girişi temiz bir görünüme kavuşturulmuştur.

Özalp Çayı üzerinde Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde ve Atasever Sokağını Van İran Karayoluna bağlayacak 3 adet köprü yapılarak hizmete sunulmuştur.

Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı (Kanalizasyon Arıtma Tesisi) işinde yer teslimi ve yol çalışmaları yapılarak başlatılmıştır. Arıtma tesisi için 17.050 m2 arazi kamulaştırılmıştır.

Özalp’ın gelir kaynağı olan hayvancılık için “Hayvan Pazarı ve Mezbaha” projesi yapılmış, arazi kamulaştırma işlemleri bitirilmiş, yapımına başlanmıştır. Mevsim şartları nedeniyle çalışmalara ara verilmiştir. İşteki fiziki gerçekleşme %70 seviyesindedir.

İlçemizin kuzey yamaçları ile muhtelif bölgelerinde meydana gelen sel baskınlarının önlenmesi için 2 km sel suları önleme kanalı yapılmış, çalışmalarımız halen devam etmektedir.

Sokak isimleri değiştirilerek ulusal mücadelede büyük öneme haiz isimler verilmiştir.
(Musa Anter, Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Aydın Erdem, Roboski, Ahmed Arif, Mehmed Uzun, Kemal Aktaş) gibi isimler verilmiştir.

Önceki dönemlerde sürekli seçim malzemesi ile tehdit ve oy kaynağı olarak kullanılan tapusuz evlerin tapuları gerekli çalışmalar yapılarak 170 kişiye tapuları verilmiş, kalan evlerin tapularının verilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

İlçede bulunan 600 ilköğretim öğrencisinin ücretsiz olarak okula taşıma hizmetleri belediyemizce üstlenilmiştir. Ayrıca ilçemizde Aydın Erdem Eğitim Destek Evi açılarak 300 öğrenci ücretsiz olarak eğitime tabi tutulmuş 160 öğrenci farklı illerde 4 yıllık üniversiteler kazandırılarak eğitimlerine katkıda bulunulmuştur.

Her yıl düzenli olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri düzenlenmiştir.

Her yıl düzenli olarak Anneler Günü etkinlikleri düzenlenmiştir.

Her yıl düzenli olarak Newroz Bayramı kutlamalarına etkinlik ve katılım düzeyinde katkı sağlanmıştır.

Her yıl düzenli olarak 1 Mayıs Dünya Emekçiler Günü etkinlikleri düzenlenmiştir.

Her yıl düzenli olarak İftar yemekleri ve Ramazan şenlikleri düzenlenerek halkın hassasiyetleri gözetilmiştir.

İlçede sosyal etkinlik ve faaliyetlerin kısıtlı olmasından dolayı belediyemizce muhtelif zamanlarda tiyatro gösterileri düzenlenmiştir. (33 Kurşun Tiyatrosu)

4 kez yapılan futbol turnuvaları ile gençlere yönelik sosyal etkinlikler düzenlenmiştir.

Beş yılda onlarca kanla biten davaların barışları yapıldı.

2 ayda bir Esnaf, halk ve köy muhtarları toplantıları aylık olarak ta ilçedeki 4 mahallede belediyemizce yapılan 7 adet halkevinde düzenli olarak halk toplantıları düzenlenerek belediyemizin hesapları şeffaf bir biçimde halka sunulmuş, alınan kararlara halkımızın katılımı sağlanarak, halkımızın da görüş, öneri ve eleştirileri doğrultusunda hizmetlerimize ve alınan kararlara yön vererek katılımcı belediyeciliğin gereği yerine getirilmiştir.

Köylerdeki çok amaçlı halkevlerine kum, çakıl, çimento, briket, gibi hertürlü inşaat malzemesi yardımlarında herhangi bir ayrım gözetilmeksizin yardımlarda bulunulmuştur.

Cenaze taşıma ve nakil aracı ile hayatını kaybeden yaklaşık 300 kişinin cenazesi ilimiz, ilçemiz ve diğer illere ücretsiz ve herhangi bir akaryakıt ücreti talep edilmeksizin nakledilmiştir.

Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için 5 yılda zaman, zaman iş makinası ve araç kiralama işleri yapılmıştır.

Kış mevsimlerinde 60 köy ve mezranın yolları belediyemizce açılmıştır.

Hasta (engelli) tedavi-transfer ve engelli sandalye alımları yapılarak engelli insanlarımızın mutluluğuna vesile olunmuştur.

İlçemiz İstasyon Mahallesinde 3 dönüm arazi üzerine modern bir park yapılması için proje yapılmış, bahar aylarında %95 hibe %5 belediye katkısı ile park projesi hayata geçirilecektir.

İlçemiz merkezinde kaldırılan tepenin kalan yamacında şelale projesi yapıldı. Önümüzdeki dönemde gelecek olan arkadaşlarımız bu çalışmamızı devam ettirebilirler.


Veysel İZGİ/Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim