Van’da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde beden eğitimi öğretmenlerine seminer verildi.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ve iki gün süren seminerde, beden eğitimi öğretmenlerine yıl içerisinde yapılacak çalışmalar ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Seminerde beden eğitimi öğretmenlerinin yetiştirdiği cevherlerin il, ülke ve uluslararası müsabakalarda büyük başarılara imza attığını belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sığınç, bu önemli başarılarda öğretmenlerin emeğinin büyük olduğunu söyledi. Sığınç, her geçen yıl ilde oluşturulan spor kültürünün yaygınlaşmaya devam ettiğini kaydetti. İki önemli bakanlığın ortak düzenlediği okul sporları programlarının gençlerin gelişmesi, kendini iyi yetiştirmesi, yeni cevherlerin ortaya çıkması açısından iyi bir fırsat olduğunu vurgulayan Sığınç, “Milli eğitim camiası olarak amacımız, milli ve manevi duyguları güçlü, vatanını ve milletini seven, özgüveni yüksek, değerlerine sahip çıkan, araştıran ve sorgulayan öğrenciler yetiştirmektir. Okullarımızda uyguladığımız sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de bu doğrultuda yapılmaktadır. Öğrencilerimizin akademik başarıları yanında onların beden, zihin, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı yetişmeleri için okul sporlarına önem vermekteyiz. Bu kapsamda ilimizde eğitime devam eden 312 bin civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Yapılacak çalışmalarla öğrencilerimizin Türkiye çapında önemli başarılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

Konuşmalarında beden eğitimi dersi ve beden eğitimi öğretmenlerinin önemine değinen İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Sığınç, ”Ahlaklı ve dürüst öğrencilerin yetiştirilmesinde beden eğitimi öğretmenlerimizin büyük rolü vardır. Tüm okullarımızda beden eğitimi öğretmenlerimiz sayesinde yeteneği olan sporcu gençlerimizi keşfederek onları müsabakalara hazırlıyoruz. Çünkü beden eğitimi ve spor, çocuk ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirmelerini, onların sosyalleşmesini, karakterlerinin gelişmesine katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Sorumlusu Yalçın Özdemir ise yaptığı konuşmada, oluşturdukları bir ekiple yetenek taraması yapacaklarını söyleyerek, bu çalışmanın ilin sporunun geleceği anlamında iyi bir çalışma olacağını söyledi. İmkanlar doğrultusunda spor malzemesi desteği yapmaya devam edeceklerini belirten Özdemir, yıl içerisinde yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Çiftçi, Okul Sporları Koordinatörü Umut Pişkin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Şefi Muzaffer Kaplan ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Editör: TE Bilisim