Hakkari mitinginde konuşan Türkiye Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz. Benim de geçmişim Kürt” dedi.

 

Binali Yıldırım AK Parti’nin Hakkari mitinginde halka hitap etti.

 

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:

 

KÜRTLER’LE BİR DERDİMİZ YOK

 

Biz hangi etnik gruptan olduğumuza karar veremeyiz. Kürt, Arap, Türk olabiliriz. Ne olursak olalım biz insanız. Rabbimiz bir, yolumuz bir. Kavga edecek neyimiz var? Paylaşacak çok şeyimiz var. Kuzey Irak'ta akrabalarınız, Kürt kardeşlerimiz var. Suriye'nin kuzeyinde de öyle. Bizim Kürt kardeşlerimizle ilgili bir derdimiz, sıkıntımız yok. Onlar bizim kardeşimiz. Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşıyoruz. Benim de geçmişim Kürt.

 

KÜRT YA DA TÜRK FARKETMEZ

 

Kürtlüğünüzle gurur duyun. Bunun için size kimse bir şey yapamaz. AK Parti iktidara geldiğinde insanlar Kürtçe konuşamıyordu. Şimdi TRT Kürdi var. Üniversitelerde Kürtçe öğretiliyor. İnkar politkasını terkedin, asimilasyon politikasını terkedin. Kürt'ü, Türk'ü ile biz biriz diyen bir parti, Recep Tayyip Erdoğan var. Bu memleketin evlatlarını katil yapanlara, kalem tutması gerekenlere silah tutuşturanlara hesap sorulmasının vakti gelmiştir.

 

DERECİK KAPISNI AÇACAĞIZ

 

Fabrika günleri de, yeni üretim alanları da yakın. En büyük müjde şudur: Burada sınır ticareti, Hakkari'nin, Van'ın, Ağrı'nın, Iğdır'ın Şırnak'ın bu bölgedeki illerin geleceği sınır ticaretinde. Üzümlü Esendere kapısı açık. Buna Derecik Şemdinli sınır kapısını da açacağız. İran'a Şemdinli alan kapısını da açacağız. Böylece komşuyla Irak ile ticaret başlayacak. Burada terörün yerini ticaret, üretim alacak. Şimdiye kadar terör yüzünden olmadı. Önce terörü bitireceğiz sonra da diğer işleri. Kayak tesislerini de yeniden yapıyoruz.

 

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ

 

Diyarbakır’da düzenlenen mitingte konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kimse Kürtler’e devlet aramasın. Kürtler’in devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Öyle 'Ben şuyum, ben buyum' diyerek, milletin hak ve özgürlüklerini hiçe saymaya kalkarsanız, bu devlet buna izin vermez" ifadelerini kullanmıştı.

 

“Artık kimlik ve inancınızın önünde hiçbir yasak yok" diyen Erdoğan, şöyle devam etmişti:

 

"Yasak olan şey sizin hakkınıza yönelik terörist saldırılardır. Kürt vatandaşlarımızın tamamı Türkiye Cumhuriyeti'nin güvencesi altındadır. Bu ülkenin cumhurbaşkanı olarak beni bağlayan kurallar diğerlerini de bağlamak durumundadır.”

 

AK Parti’nin ve cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ın seçim beyannamelerinde ise, Kürt Sorunu’na dair yeni bir vaat yer almıyor.

 

KAYNAK: KURDİSTAN24

Editör: TE Bilisim