'Gülen bir çocuk varsa, umut vardır' sloganıyla yola çıkan ve daha önce kısa filmlerinden tanıdığımız Sinan Sertel'in ilk uzun metrajlı filmi 'Bir Gün Bir Çocuk', bu akşam 20:00'da ilk kez televizyon ekranlarında seyircisi ile buluşacak.

 

SON DÖNEM FİLMLERİNDEN SIYRILIYOR

Sinemamızın işlediği şiddet, aşk, şehvet, entrika, argo temalarının içinde bulunduğu kısır sarmal, bir o kadar da itici durumuna eleştiri niteliğinde bir yapım olarak karşımıza gelen, özellikle de sevgi evlerindeki şefkate muhtaç çocuklar üzerinden, insanın en önemli manevi varlığı olan, duygu dünyamızın en derinlerine inebilmesi sebebiyle, son dönemde çekilenfilmlerimizden çok ayrı bir yer almayı başarıyor.

 

BU AKŞAM 20:00'DA TRT 1'DE

En nihayetinde algı ve manevi dünyamızı besleyecek bu minvaldeki filmleri toplum olarak el üstünde tutmamız ve gelecek nesillerimize aktarmamız gerektiğini belirterek, akşam 20:00'da TRT 1 ekranlarına gelecek bu özel filmi izlemenizi ve izletmenizi katiyen tavsiye ediyoruz.

 

 

FİLMİN AFİŞİ

Bir Gün Bir Çocuk bu akşam 20:00'da TRT 1'de

 

FİLMİN ÖZETİ

Mete başarılı ve zengin bir pedagogtur. Hayattan hiç zevk alamamaktadır. Aslı ile yedi yıldır evli oldukları halde çocukları yoktur. Aslı, anne olmak istemektedir, Mete ise istememektedir. Aralarında bu konu ciddi bir problemdir. Bu yüzden hep kavga etmektedirler. Mete’nin babası da torun istemektedir. Mete’nin, babasıyla da arası bozuktur. Hasta babası ile devamlı olarak eşi Aslı ilgilenmektedir. Mete doktora tezini tamamlamak için, zorunlu olarak taşrada bir Sevgi Evi’ne gitme zorunda kalır. Maddi manada her şeyi olmasına rağmen mutlu olamayan Mete, Sevgi Evi’nde hiçbir şeyleri olmamasına rağmen mutlu olan çocuklar ile
karşılaşır. Artık hiçbir eskisi gibi olmayacaktır.

Editör: TE Bilisim