Sosyal medyada bugün yeni bir mesaj yayılmaya başladı. İnsanların bu gece uyumadan önce cep telefonlarını kapatmaları gerektiğini anlatan mesaj çok kısa sürede binlerce kişiye ulaşmış durumda. Bu görsel özel olarak WhatsApp'ta da yayılıyor.

Bu mesajda ise şöyle yazılmış;

"Acil bu gece 00:30 - 03:30 saatleri arasında telefon, hücresel cihaz, tablet vb. cihazları kapattığınızdan emin olun ve vücudunuzdan uzaklaştırın.

Singapur televizyonu haberi açıkladı. Lütfen ailenize ve arkadaşlarınıza söyleyin. Bu gece gezegenimiz için 12:30 ile 03:30 arası çok yüksek radyasyon olacaktır.

Kozmik ışınlar Dünya'ya yaklaşacaktır. Bu yüzden lütfen cep telefonunu kapat. Cihazı vücudunuza yakın bir yerde bırakmayın, bu ciddi hasara neden olabilir. Google, NASA, BBC News'ı kontrol edin. Bu mesajı sizin için önemli olan tüm insanlara gönderin."

Herkesin merak ettiği ise bu konunun doğru olup olmadığı. Aslına bakarsanız bugün özel bir gün. Günlerdir ortalıkta dolaşan haberlerden bildiğiniz üzere bugün Süper Ay günü. İnsanların bu mesaja bu kadar ilgi göstermelerinin altında bu günün de etkisi büyük. Ancak Süper Ay, sadece sıradan dolunaydan 14 daha büyük görünecek. Yani aslında çıplak gözle bile pek fark edilmeyecek.

Ve radyasyon konusuna da ekstra bir etkisi olmayacak.

Öte yandan elektronik cihazların zaten özgül soğurma değerleri yani SAR değerleribulunuyor. SAR, telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarını simgeliyor. Yani uyurken telefonlarınızı kapatmanız, uçak moduna almanız her zaman sizin için iyi olacaktır. Sonuç olarak bu güne özel bir durum yok.


KAYNAK:TEKNOKULİS.COM

Editör: TE Bilisim