Son zamanlarda olayların ve olumsuzlukların hedefi olan Van’da, tüm sıkıntılara rağmen güzel şeyler de oluyor. Önce Akdamar Kilisesi, sonra Van Kalesi ardından da Van Gölü’nün UNESCO listesine adaylığı kentin turizmi açısından önemli bir adım olurken, Van 7’inci kez Valilik eliyle Su Sporları Şenliği’ne ev sahipliği yapacak. Bir dönemler Türkiye ve Dünya’nın izlediği Off-Shore yarışlarının yapıldığı, Su Spor Festivali’nin Uluslararası adını alarak gerçekleştiği kentte geçen süreçte her şey gibi festivaller ve şenlikler de mağdur olurken buna rağmen hayatta kalan festival ile gözlerin bir kez daha Van Denizi’ne çevrilmesi amaçlanacak. Yarın gerçekleşecek olan şenlikte Van Deniz’inde gün boyu farklı branşlarda önemli aktiviteler gerçekleşecek. 2 gün boyunca Van Denizi’ne yeniden renk gelecek...

 

Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan Van Denizi Su Sporları Şenliği için hazırlıklar tamamlandı. Bugün Edremit - Gebze Su Sporları Merkezi'nde yapılacak olan şenlikte, kano, dragon, yelken, kürek ve yüzme dallarında yarışlar düzenlenecek. Plaj futbolu, plaj voleybolu ile halka açık gösteri ve yarışmaların da yer alacağı şenlikte, dereceye giren sporcular için ödül töreninin düzenleneceği belirtildi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, yaptığı açıklamada, etkinliğin kentin tanıtımı için önemli olduğunu belirterek, şenliğin herkese açık olacağını kaydetti.

 

 

VAN O GÜNLERİ ÖZLÜYOR!

Öte yandan bu yıl 7’incisi düzenlenecek olan Van Su Sporları Festivali geçmiş yıllara oranla biraz daha buruk gerçekleşiyor. Son zamanlarda patlamaların, çatışmaların ve olayların eksik olmadığı Van’da bu şenlik diğer şenlikleri göre farklı bir ortamda yapılmasına rağmen devamlılığı anlamında önem arzediyor. Önceki yıllarda Uluslararı ünvanı alan, önemli bir uluslararası yarışın da yapılması ile birlikte Türkiye’nin izlediği ve takip ettiği o şenlik ulusal medyada Van’ın adının ön plana çıkmasında etkili olmuştu. Van’da yine Eylül ayında gerçekleştirilen Akdamar Kilisesi ayin töreni, Flamingo Festivali ve daha bir çok etkinlik terör olaylarından dolayı gerçekleşmezken bu festivalin yapılması herşeye rağmen önemli bir adım olarak dikkat çekti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim