Muş'un Gündoğan köyünde görev yapan iki sınıf öğretmeni, okul bahçesinde, bir televizyon kanalındaki yarışma programından esinlenerek "Köyvivor" parkuru oluşturup öğrencilerin gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

 

Muş kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Gündoğan köyünde öğretmenlik yapan Gülçin Uysal ve Şerife Yürek, öğrencileri için bir televizyon kanalındaki yarışma programından esinlenerek okul bahçesinde çeşitli malzemelerle "Köyvivor" parkuru yaptı.

 

Ders dışında parkurda gönüllerince eğlenen çocukları, aileleri de tezahüratla destekliyor.

 

Mersin'in Silifke ilçesinden 2 yıl önce köye atanan sınıf öğretmeni Uysal, AA muhabirine, okul bahçesinde oluşturulan parkurda çocukların çok eğlendiğini belirterek şöyle devam etti:

 

"Kendi imkanlarımızla çocukların da çok sevdiği bir programı canlandırmaya çalıştık. Çocuklarımızın okul bahçesinde oynayabilecekleri yeterli alanımız yoktu. Bu 'Köyvivor' oyununu biz şu şekilde keşfettik. Elimizden geldiğince çocuklar için eğlenceli etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Onlar, sevdiği için çeşitli parkurlar düzenledik. Köy halkı da yarışmayı izlemeye geldi. Bunu da kendi imkanlarımızla ders çıkışlarında etkinlik olsun diye yeri geldiğinde kullanıyoruz. Oyunumuz güzel oldu."

 

"Köyvivor bizi mutlu etti"


Burdurlu sınıf öğretmeni Yürek de okul bahçesinde basketbol ve voleybol sahası olmadığı için kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

 


Oluşturulan parkuru öğrenciler ve köy halkının çok beğendiğini anlatan Yürek, "Biz de çok eğleniyoruz. Köy halkının gelmesi bizleri çok mutlu etti. Köy sakinleri yarışmada tezahüratlarda bulunuyor. Heyecanlı ve zevkli yarış haline geliyor. Köyvivor bizi mutlu etti." dedi.

 

Öğrencilerden Evim Gül ise yarışmaların çok çekişmeli geçtiğini ifade ederek "Ders dışında parkurlarda yarışıyoruz. Çok eğleniyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim