15 Temmuz Darbe Teşebbüsü öncesinde kentte zaman zaman meydana gelen saldırılar, patlamalar o tarihten 12 gün sonra yeniden patlak verdi. Van’da son birkaç günde korkutan saldırılar gerçekleşmeye başlarken önceki geceki çatışmalarda 1 asker şehit oldu, 1 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 3 vatandaş ise hayatını kaybetti.

 

Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde yaşanan çatışma sonrası 3 araç yakıldı. Hacıbekir mahallesi Bayırlı sokakta önceki gün barikat kurmaya çalışan örgüt mensupları ve polis arasında yaşanan çatışma sonucu yoldan geçen 1 vatandaş hayatını kaybetmiş 2 vatandaş ise yaralanmıştı. Örgüt mensupları geçtiğimiz gece de yine aynı bölgede barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yapan örgüt mensupları, biri belediyeye ait üç aracı da ateşe verdi. Ateşe verdikleri araçlarla yolu kapatan örgüt mensupları, olay yerine gelen polisle çatıştı. Gece boyunca çatışmaların yaşandığı Bayırlı Sokak girişinde gün ağarınca çatışmaların boyutu ortaya çıktı. Dün sabah saatlerinde bölgeye giden polis ekipleri yol üzerinde yanmış halde üç araç tespit etti. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, örgüt mensuplarının yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Bölgeden zaman zaman patlama ve silah sesleri geldiği belirtildi.

 

 

BARİKATI AÇMAYA GİDEN ZIRHLI ARAÇ PATLATILDI

Hacıbekir Mahallesi'nde geçtiğimiz geceden beri devam eden çatışmalar dün aralıklarla devam etti. Şiddetli çatışmaları yaşandığı ve birçok aracın da zarar gördüğü çatışmalar sonrasında Hacıbekir mevkiinde hareketlilik uzun bir süre devam etti. Dün sabah saatlerinden itibaren de silah seslerinin ara ara yükseldiği bölgede kurulan barikatı kapatmaya giden polislere bir kez daha saldırı düzenlendi. Örgüt mensuplarının zırhlı araca yönelik saldırısında, 1 askerin şehit olduğu bir polis 2 askerin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı.

 

 

YARALI ASKERLER HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Van’da, barikat kurup yolu trafiğe kapatan PKK mensuplarının askeri araca saldırması sonucu yaralanan iki asker, Van Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

 

İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi Bayırlı Sokak’ta PKK’lıların geçtiğimiz gece ara sokaklarda barikat kurduğu ve 3 aracın ateşe verildiği ihbarı üzerine bölgeye giden askeri aracın geçişi sırasında PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada ağır hasar gören zırhlı araçta bulunan 1 asker şehit olurken, 2 asker ve bir polis memuru da yaralandı. Saldırının ardından takviye ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, olayda yaralanan bir uzman çavuş ile bir sözleşmeli er de Özel Hayat Hastanesi’nde yapılan ilk tedavilerinin ardından Van Asker Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilirken, bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

 

 

HACIBEKİR DE İKİNCİ PATLAMA

Van’ın Hacıbekir Mahallesinde dün ikinci bir patlama meydana geldi. Patlamada bir vatandaş hayatını kaybederken, bir vatandaşta yaralandı. Van’ın Hacıbekir Mahallesinde dün ikinci bir patlama meydana geldi. Patlamada bir vatandaş hayatını kaybederken, bir vatandaşta yaralandı. Hacıbekir Mahallesi'nde geçtiğimiz geceden beri devam eden olaylar dünde aralıklarla devam etti. Bayırlı Sokakta dün öğlen saatlerinde yaşanan patlamanın ardından akşam saatlerinde aynı noktada ikinci bir patlama daha yaşandı. Yaşanan ikinci patlamada bir sivil hayatını kaybederken, bir vatandaşta yaralandı. Yaşanan patlamanın ardından polis mahallede geniş güvenlik önlemi aldı, mahalle girişi çıkışlarında kontrol sağlandı.

 

 

ŞEHİT DÜŞEN ASKERİN İSMİ BELLİ OLDU

Van’ın İpekyolu ilçesinde şehit düşen askerin kimliği belirlendi. Alınan bilgilere göre, İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde askeri zırhlı araca düzenlenen roketatarlı saldırıda bir asker şehit düşmüş, 2 güvenlik görevlisi ise yaralanmıştı. Saldırıda şehit düşen askerin Ömer Önder olduğu ve naaşının İstanbul’a gönderileceği öğrenildi. 

 

 

VAN VALİLİĞİ’NDEN ‘ÇATIŞMA’ AÇIKLAMASI

Van Valiliği, İpekyolu ilçesinde yaşanan ve bir askerin şehit düştüğü çatışmayla ilgili bir açıklama yayınladı. 
Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl genelinde güvenlik güçlerimizin bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonları sürerken, 26 Temmuz 2016 günü saat 12.30 sıralarında İpekyolu ilçemiz Hacıbekir Mahallesi’ndeki Bayırlı, Cihan, Hisar ve Esentepe sokaklar üzerinde yüzlerini bez parçasıyla kapatan şahıslar tarafından barikat kurulmak suretiyle yollar kapatılmak istenmiş, sayılan sokaklarda ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan şahıslar tarafından güvenlik güçlerimize yönelik silahlı saldırılarda bulunulmuştur. Bu olaylar üzerine, İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesindeki zırhlı araçlara takviye amaçlı olarak gelen 6. Hudut Alay Komutanlığı’nda görevli Kobra tipi araçla birlikte bölücü örgüt mensuplarına müdahale edilmiştir. Güvenlik güçlerimizin ortaklaşa müdahalesi sonrasında barikatlar kaldırılıp yollar trafiğe açıldığı sırada, Bayırlı 1. Sokak üzerinde bulunan askeri Kobra tipi araca zırh delici silahla saldırıda bulunulmuş, saldırıda 1 askeri personelimiz şehit olmuş, 2 askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Saldırıyı gerçekleştirilen şahıs ya da şahısların yakalanması için başlatılan operasyon sürdürülmektedir” denildi.

 

 

TSK: "VAN'DA BİR ASKER ŞEHİT OLDU"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Van'da emniyet güçleri tarafından yürütülen bir operasyon sırasında bir zırhlı araca bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından roketatar ile düzenlenen saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin ve 2 polisin de yaralandığını açıkladı. 
TSK'dan yapılan açıklamada, "26 Temmuz 2016 Salı günü Van il merkezinde emniyet güçleri (PÖH) tarafından yürütülen operasyona takviye maksadıyla görevlendirilen bir zırhlı askeri araca, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir" ifadesini kullandı.
Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi. 

 

Editör: TE Bilisim