ŞEHRİVAN-YUNUS EMRE AYKAÇ

 

Önceki gün açıklanan yeni kabineyle birlikte 64. hükümeti resmen kuran AK Parti'de parti A takımı da şekillenmeye başladı. Van milletvekili Beşir Atalay'ın kabineye girmesi beklenirken bakanlık verilmemesi şok etkisi yaratırken, uzun süredir beklenen bakanlığın verilmemesi moral bozukluğu yarattı. Fakat parti içerisinde Burhan Kayatürk'e önemli bir görev verildi.

 

ATALAY AK PARTİ A TAKIMINDA DA ŞİMDİLİK YOK...

Geçtiğimiz dönem parti ve başbakan sözcülüğü de yapan Van milletvekili Beşir Atalay'ın A takımında yer alması beklenirken, şimdiye kadar açıklanan yerlerde de kendisine yer bulamadı. Ömer Çelik, MYK toplantısında kararlaştırılan AK Parti'nin genelbaşkan yardımcılarını açıkladı. Buna göre, Seçim İşerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan Kubat, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Betül Kaya, Ar-Ge den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ oldu.

 

GRUP YÖNETİMİNDE BİR VANLI!

Bakanlıktan nasibini almayan Van, parti yönetiminde önemli bir görev aldı. Tüm kabine dönemlerinde adı bakanlıklarla anılan Ak Parti'nin Van Milletvekili Burhan Kayatürk'e grup yönetiminde önemli bir görev verildi.  Bugün ilk kez grup toplantısında Kayatürk'e önemli görev çıktı. AK Parti Grup toplantısında yapılan seçimle, grup yönetim kurulu yeniden oluşturuldu. İşte o isimler:

Burhan Kayatürk (Van), Adem Yeşildal (Hatay), Orhan Atalay (Ardahan), Yılmaz Tunç (Bartın), Mustafa Köse (Antalya), Ramazan Can (Kırıkkale), Tülay Kaynarca (İstanbul), Halis Dalkılıç (İstanbul), Adnan Boynukara (Adıyaman), Mehmet Akif Yılmaz (Kocaeli), Hakan Çavuşoğlu (Bursa), Murat Alparslan (Ankara), Lütfiye İlksen Cerit Kurt (Çorum), Hasan Basri Kurt (Samsun), Abdullah Ağralı (Konya) grup yönetim kurulu üyeleri oldu. 

Grup Disiplin Kurulu Reşat Petek (Burdur), Abdurrahman Öz (Aydın), Mehmet Ali Pulcu (İstanbul), Murat Göktürk (Nevşehir) ve Canan Candemir Çelik'ten (Gaziantep) oluştu.

Grup denetçileri ise Salih Arat (Adıyaman) ve Mehmet Erdoğan (Gaziantep) oldu.

 

GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ DE BELLİ OLDU

AK Parti'nin Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında bugün yaptığı grup toplantısının ardından, basına kapalı gerçekleştirilen bölümde, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve grup yönetimi için seçimler yapıldı. Buna göre, İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti'nin TBMM Başkanvekilleri olarak belirlendi. Grup Başkanvekilliklerine ise Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ile Tokat Milletvekili Coşkun Çakır seçildi. İlknur İnceöz görevini devam ettirirken, önceki dönem Grup Başkanvekili olan Ahmet Aydın ile TBMM Başkanvekilliği görevini yürüten Naci Bostancı yer değiştirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevinden önce Grup Başkanvekilliği yapan Nurettin Canikli, yeniden bu göreve seçilirken, Tokat Milletvekili Coşkun Çakır ile Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ilk kez Grup Başkanvekili oldu.

Editör: TE Bilisim