28 Nisan'da Bursa kent merkezindeki Ulu Camii girişinde gerçekleştirilen intihar saldırısını Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.

 

ANF haber ajansı, TAK'ın saldırıyı bir kadın üyesinin gerçekleştirdiğini açıkladığını duyurdu. Örgütün yazılı açıklamasında saldırganın üzerindeki bombaları asıl hedefine ulaşmadan önce patlattığı, ancak hedefin Ulu Camii olmadığı iddia edildi. Patlamada intihar saldırganı ölmüş, 13 kişi de yaralanmıştı. Saldırı olduğu sırada Ulu Camii cenaze namazı dolayısıyla kalabalıktı. Saldırının ardından Bursa dahil 4 kentte operasyon başlatılmış ve 15'ten fazla kişi gözaltına alınmıştı.

 

TAK kimdir?

Şubat ve Mart aylarında Ankara'da gerçekleştirilen ve 70'e yakın kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıları da TAK üstlenmişti. Örgüt Aralık 2015'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na havan topuyla düzenlenen saldırıyı da üstlenmişti. PKK lideri Cemil Bayık, Şubat ayındaki Ankara saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "Militarizmin merkezinde yapılan eylem de halkımıza karşı yürütülen insanlık dışı vahşi soykırımcı katliamlara karşı misilleme eylemi olabilir" demişti. (BBC)

Editör: TE Bilisim