Van Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında sürdürdüğü çalışmalar kapsamında kentte sağlık merkezi açtı. Sağlık Merkezi, haftanın 7 günü vatandaşlara sağlık alanında ücretsiz hizmet verecek.

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, sağlık alanında yapılan çalışmalar kapsamında kentte sağlık merkezi açtı. Kentin İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde bulunan arazi üzerinde kurulan sağlık merkezi, vatandaşlara dönük sağlık hizmeti vermeye başladı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan sağlık merkezinde muayene, müşahede, acil yardım ve küçük cerrahi müdahaleler gibi sağlık hizmetleri vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, merkez bünyesinde EKG, tansiyon, enjeksiyon ve pansuman gibi gündelik sağlık hizmetlerini de verecek. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın her kesime yönelik başlatılan sağlık hizmeti ücretsiz ve yurttaşların talepleri doğrultusunda kendi anadillerinde hizmet verecek. İlk günde çok sayıda yurttaşın başvurduğu sağlık merkezinde, yurttaşlar doktor gözetiminde kontrollerden geçirilerek, gerekli tıbbi yardımlardan faydalandı.

 

HALKA 7 GÜN 24 SAAT SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK

Merkezde 1 doktor, 7 sağlık personeli, 5 şoför ve 2 personel olmak üzere 15 kişilik ekiple çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca merkezde 7 gün 24 saat 2 adet ambulansı ise acil olarak sağlık merkezinde bekletiyor. Kentte daha önce başlatılan ″Hasta Nakil ve Evde Bakım″ hizmetlerinin de eş zamanlı olarak sağlık merkezinden yürüten Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, oluşturulan çağrı merkezi ile sağlık alanında sürdürülen çalışmaları halkın ayağına götürüyor. Yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda hazır bekletilen ambulanslar ile vakaya acil olarak müdahale eden ekipler, vaka incelemesi ardından hasta olan yurttaşları Büyükşehir Belediyesi’ne ait sağlık merkezinde doktor gözetiminde müşahede altına alıyor. Yapılan acil yardım ve tetkiklerin ardından hasta yurttaşlar tekrardan evlerine bırakılıyor. Sağlık merkezi yurttaşlara olduğu gibi belediye çalışanlarına da İş Sağlığı ve Güvenliği çerçevesinde çalışanların muayeneleri ve sağlık taramalarının yanı sıra sağlık raporlarını da merkez üzerinden düzenliyor. 

Editör: TE Bilisim