Van Büyükşehir Belediyesi deprem farkındalığı oluşturmak için “Deprem Bilgisi ve Alınacak Tedbirler Kitabı” hazırladı. Kitap, okullarda ve çeşitli etkinliklerde dağıtılacak.

 

Büyükşehir Belediyesi 18-24 Ekim Deprem Farkındalık Haftası dolayısıyla bir dizi etkinliğe imza atıyor. Bu kapsamda Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’nın hazırladığı “Deprem Bilgisi ve Alınacak Tedbirler Kitabı” farkındalık yaratmak için dağıtılacak. İlk etapta 10 bin adet basılan kitap ihtiyaca göre tekrar basılarak en fazla insana ulaşılacak.

 

KİTAP DEPREMDE YAPILMASI GEREKENLERİ ANLATIYOR

Ev, okul, iş yeri, otobüs durakları, stadyum vb. farklı mekanlarda bulunan insanların deprem öncesinde, deprem sırasında ve depremden sonraki süreçte yapması gerekenler hakkında detaylı bilgiler içeren kitap ayrıca deprem sırasında göçük altında kalma veya farklı bir şekilde yaralanma vakalarına karşı da eğitici bilgiler bulunduruyor.

 

DEPREM ANINDA NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUZ

Kitapla ilgili bilgiler veren Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Hakan Özkök, kitabın olası depremlerde vatandaşa çok önemli bilgiler sunacağını söyledi. Özkök, “Kentimiz deprem kuşağında bulunuyor. Bu nedenle burada yaşayan vatandaşlarımız tarihten bu güne kadar farklı büyüklüklerde depremlerle yüz yüze kaldılar. Deprem sırasında çoğu insan ne yapacağını bilmiyor veya yanlış biliyor. Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı “Deprem Bilgisi ve Alınacak Tedbirler Kitabı” işte bu sorunu ortadan kaldırmak için hazırlandı. Kitabımız insanlara deprem sırasında bulunduğu mekanda nasıl davranması gerektiğini anlatıyor. Bu kitabımızı okullarda, kurumlarda ve çeşitli etkinliklerde dağıtarak insanlara ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim