Van Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) ile Çaldıran Belediyesi tarafından alt yapısı bulunamayan mahallenin alt yapı çalışmasına başlanıldı.

 

Çaldıran Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur Mahallesinde daha önce başlatılan aplikasyon çalışmalarının ardından alt yapı çalışmalarına başlandı. Van Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) ile Çaldıran Belediye Fen İşleri Müdürlüğünün ortak yürüttükleri çalışmada alt yapısı bulunamayan Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur Mahallesinin alt yapı sorunu ortadan kaldırılıyor. Yapılan çalışmanın bir ay içinde bitirilerek vatandaşların hizmetine sunulması bekleniyor.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ”İlçemiz de her vatandaşımız alt yapı hizmetinden faydalanamıyor. Belediye olarak her vatandaşımıza eşit şekilde hizmetlerin ulaşması için elimizden gelen çabayı harcıyoruz, harcamaya da devam edeceğiz. İlçemizde bulunan Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur Mahallesinde daha önce Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin yaptıkları aplikasyon çalışmalarının ardından çalışmalara başlandı. VASKİ ile Çaldıran Belediye Fen İşleri Müdürlüğünün ortak yürüttükleri çalışmada bir kilometrelik alt yapı çalışma büyük bir hızla devam ederken, kış mevsimine girmeden vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın büyük sorunu olan alt yapı çalışmalarının büyük hızla çözerek bu sorunları tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımız hizmetlerin en güzeline layıktır. Hizmetleri halkımızla istişare ederek yapıyoruz hangi hizmeti nasıl isterlerse o şekilde yapıyoruz hizmetleri istemek vatandaşımızdan yapılması da bizden olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim