Van’ın Çaldıran Belediyesi, kış mevsiminin çetin geçtiği ilçede vatandaşların mağdur olmaması için yeni tuzlama ve küreme aracı satın aldı.

 

Çaldıran Belediye Başkanlığı, hava sıcaklığının eksi 46 dereceye kadar düştüğü ilçede buzlanan yolları tuzlamak için araç parkına yeni bir kar küreme ve tuzlama aracı kattı. Daha önce 160 ton tuz alımı da gerçekleştiren belediye, kış mevsiminin çetin geçtiği ilçede yolları tuzlamaya devam ediyor.

 

Yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, ilçede hava sıcaklığının eksi 46 dereceye kadar düştüğünü belirterek,

 

“Çaldıran ilçemiz, ülkemizin en soğuk yeridir. İlçemiz; D-975 karayolu üzerinde inşa edilmiş, özellikle çarşı merkezimizde yoğun trafik yaşanıyor. Sürekli kar yağışının yaşandığı Çaldıran’da, ana arterler ve mahalle arası yollarımızda buzlanma oluşarak zaman zaman çeşitli kazalar yaşanmaktadır. Bunun önüne geçmek için belediyemize ait bir aracının ön kısmına kar küreme aparatı ekleterek yolların tuzlamasını yapmak için dizayn ettik. Tuzlama ve kar küreme araçlarımız, gece ve gündüz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Zaman zaman yapılan çalışmaları yerinde görerek vatandaşlarımızın daha güzel yaşamaları için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilisim