24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak CHP'den daha fazla oy alan ve sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlıktan etmek için kendine yakın isimlerle bir kez daha yola çıkan Muharrem İnce, mutlu sona yakın.

 

630 İMZA TOPLANDI


İnce'ye yakın isimlerden Gaye Usluer ve Yaşar Tüzün bugün CHP Genel Merkezi'ne giderek imzaları sundu. İmzaları sunmadan önce açıklama yapan Gaye Usluer şunları söyledi: "Bugün için toplam delege sayımız 1240. Olağanüstü kurultay için noter tasdikli imza sayısının 621 olması gerekiyor. Bizim noter tasdikli imza sayımız 630."

 

CHP'DE İMZA KRİZİ ÇÖZÜLDÜ


CHP PM Üyesi Gaye Usluer Genel Merkez'de 1240 delegenin salt çoğunluğundan fazla imza topladıklarını açıkladı. Bu sayı ise: 630... CHP’de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan parti içi tartışmalarda sona gelindi.

 

MUALİFLERİN AÇIKLAMASI


Gaye Usluer şu açıklamayı yaptı:  Bugün delegeleremizi temsilen bir il başkanımız bir yüksek disiplin kurulu üyesi arkadaşımız, bir belediye başkanımızla birlikte temsili heyet olarak imzaları teslim etmeden önce basın açıklaması yapmayı uygun gördük. Bir düğüm var ve diyoruz ki bu düğümü birlikte çözelim. Kurultaylarımız aslında düğünlerimizdir. Önümüzde yerel seçimler var genel seçimlerde aldığımız 22,6'lık bir sonuç var. Biz diyoruz ki yerel seçimlere hazırlanırken en büyük anket, yakın zamandaki seçimlerdir. Ve biz diyoruz ki bu 22,6 puan bizim yerel seçimlere giderken anket sonucumuzdur.

 

"BİZİM TÜZÜĞÜMÜZDE NOTER ŞARTI VAR"


İsteğimiz kişilerin değişmesi değildir, kimin koltuktan kalkacağı kimin oturacağı asla değildir. İsteğimiz şudur, CHP'nin siyasal ideolojik tutarlılık göstermesidir. İsteğimiz yeni bir yönetim anlayışının devreye girmesidir olağanüstü kurultayın toplanması için, delegele imzaları için noter şartının olmadığını görüyoruz. Delegelerin salt çocuğunluğunun 5'te 1 talebiyle olağanüstü kurultay toplanabiliyor ama bizim tüzüğümüzde noter şartı var yüzde 50+1 şartı var.

 

"630 İMZA TOPLADIK"


Bugün için toplam delege sayımız 1240. Olağanüstü kurultay için noter tasdikli imza sayısının 621 olması gerekiyor. Bizim noter tasdikli imza sayımız 630.

 

İMZALAR GELDİ

 

Mualifler, imzaları CHP Genel Merkezi'ne getirdi.

Editör: TE Bilisim