HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve yeniden Adana Milletvekili seçilen Meral Danış Beştaş, Adana'da 4 bin 968 oyla, Mersin'de ise 98 oy farkla ikinci milletvekilliğini kaybettiklerini belirterek sonuçlara itiraz edeceklerini söyledi.

 

HDP'DEN SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

Partisinin Adana'daki il binasında açıklama yapan Beştaş, "Sandık müşahitlerimizin tuttuğu ıslak imzalı tutanaklarla, YSK'nın sonuçlarını karşılaştırma işlemimiz bittiği an itirazlarımızı vereceğiz. Bir çok kentte itirazlarımızı sunacağız. İtirazlarımızı, il ve ilçe seçim kurullarına, YSK'ya, o da olmazsa, Anayasa Mahkemesi'ne ve İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar bu süreci sonuna kadar devam ettireceğiz. Hırsızı yakaladık, hırsız o tutanakları hazırlatan imzalatan ve bunun sistematiğini kuranlardır." dedi.

 

CHP DE İTİRAZ EDECEK

Öte yandan seçim sonuçlarına bir itiraz da CHP'den gelecek. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli'deki sonuçlardan dolayı gerekli itirazları yapacaklarını söyledi. Çavuşoğlu, "Denizli'de, dışarıda mühürlenip sandığa atılan oylar olduğunu tespit ettik. Hukukçularımız itiraz edecek. Seçim sonuçları hayırlı olsun" diye konuştu.


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim