ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, uzun süredir kurulması için yoğun çaba sarfedilen Van Gümrük Laboratuvar Müdürlüğü'nün Van'da kurulma müjdesini verdi.

Bakan yardımcılığına atanır atanmaz en büyük hamleyi Kapıköy'ün yeniden modernize edilmesi ile ilgili veren Çiftci, büyük çabalar sonucunda kararı almış ve Kapıköy'de çalışmalar başlamıştı. 2018 yılı itibariyle bitmesi beklenen Kapıköy'ün modernizasyonunun ardından Kapıköy'ün Türkiye'nin önemli gümrük kapılarından birinin de önü açılmış oldu. Modernizasyon devam ederken yapılan girişimler ile Kapıköy statü olarak Türkiye'deki diğer gümrük kapıları ile aynı statüye kavuşmuştu.

Çiftci'nin bununla birlikte Van'da kurulması için çabaladığı diğer iki yatırım ise Lojistik Merkez ve Gümrük Laboratuvar Müdürlüğü olmuştu. Daha önce bu müdürlük için: “İthalat ve ihracat kalemlerinin en önemli ayağı ürün analizleridir. Bu analizler artık Van’da yapılacak. Kuracağımız laboratuvar ile artık ürünlerin analizleri başka illerde yapılmayacak." diyerek önemine sık sık vurgu yapan Çiftci, Resmi Gazete'de kararın yayınlandığını duyurdu.

 

TÜRKİYE'DE SADECE 6 İL VARDI, 7'İNCİ VAN'DA KURULDU

Laboratuvar Müdürlüğü müjdesini sosyal medya üzerinden müjdeleyen Çiftci, konuyla ilgili olarak yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bakanlığımıza bağlı Van Laboratuvar Müdürlüğü 30.11.2017/30256 sayılı (mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanan BKK ile kuruldu. Türkiye’de 6 ilde bulunan modern gümrük laboratuvarından 7.’si daha önce ilan ettiğimiz gibi Van’da kurulmuş oldu. Van'ımıza ve ülkemize hayırlı olsun." 

 

 

Editör: TE Bilisim