ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYTAÇ AYKAÇ - Van’da iki dönem belediye başkanlığı, bir dönem milletvekilliği ve son süreçte de Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Fatih Çiftci, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 24 Haziran seçimlerine, Van’ın içinde bulunduğu sürece dair önemli yorumlarda bulunan Çitfci, “Van’ın hakettiği yere gelmesi için tek çare var. O da Van ortak paydasında buluşmaktır.”  Dedi.

 

24 Haziran seçimlerine çok kısa bir süre kalırken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Fatih Çitfci’den önemli değerlendirmeler geldi. Seçim öncesi Şehrivan Gazetesi’ni ziyaret eden Çiftci, burada yaptığı açıklamalarda hem süreci hem de seçimleri değerlendirdi. Öncelikle yeni sistemin Türkiye’nin yükselişinde önemli bir rol oynayacağına vurgu yapan Çiftci: “Bizler bu seçimde yeni bir sistem ile de idare edilmeye başlayacağız. Türkiye’nin son yıllarda katettiği aşama da göz önüne alındığında Allah’ın izniyle yeni sistem gücümüze güç katacak. Birilerinin yarattığı yanlış algının aksine Türkiye yasama, yürütme ve yargının net bir şekilde ayrıldığı ve demokrasinin tam anlamıyla hakim olduğu bir sistem ile yönetilecek.” Dedi.

 

 

BİR DAHA O ACILAR YAŞANMAYACAK...

 

24 Haziran seçimlerine de değinen Çitfci: “Geçtiğimiz seçimlere oranla bu seçime daha rahat bir ortamda, iradenin sandığa daha rahat bir şekilde aktarıldığı bir şekilde giriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda çok büyük sıkıntılar yaşandı. Halkımız büyük acılar ve sıkıntılar çekti. Bu noktada PKK hükümetin çok büyük bir iyi niyetle başlattığı çözüm sürecini yıkan taraf oldu. Ak Parti camiamızdan da bir çok isim alçakça şehit edildi. Bizler de ailemizin bir bireyini yine bu saldırılar sonucunda kaybettik. Ama doğru bulduğumuz bu davadan vazgeçmedik. Çünkü bu sadece bizlerin değil bu halkın huzurun ve refahının mücadelesiydi. En sıkıntılı süreçlerde bile alanda olduk çalıştık. Şimdi de alandayız. Ailemle, eşimle, dostumla çalışıyorum. Bu kentin bir daha asla huzurunu ve refahını yitirmemesi ve hakettiği yere gelmesi için mücadelem sürecek.”

 

 

ANKARA’DA GÜÇLÜ BİR VAN VAR

 

Van’ın bu dönemki Ankara temsiliyeti vurgu yapan Çiftci: “Van bu dönem en güçlü temsiliyetlerinden birini yakaladı. Mecliste yer alan parlementer arkadaşlarımızla birlikte Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı, başbakanlık başdanışmanlığı ve şahsımın da görev aldığı bakan yardımcılığı bu kentin önemli kazanımları oldu. Sadece siyaset arenasında temsiliyet değil bürokraside de Van’ın eli güçlü oldu. Kapıköy konusunda alınan mesafe bu gücün ve temsiliyetin örneğidir. Bizlere düşen bunu geçici değil daimi kılmaktır. Ankara’da binlerce, onbinlerce önemli görev ve makamlar var. Buralarda bu dönem olduğu gibi Vanlıların olması bu kentin geleceğinin de güçlenmesi demektir. Şahsım adına bu dönem ben kimsenin yetki alanına müdahale etmeden tamamıyla Van odaklı mücadelenin içinde oldum. Kentin hükümetimizin büyük yatırımları ve destekleri konusunda pozitif ayrımcılık alması hususunda yoğun çaba sarfettim. Allah’a hamdolsun, süreçte yakalanan tüm fırsatları da kentin lehine kullanma fırsatı yakaladık.”

 

 

TEK ÇAREMİZ: VAN ORTAK PAYDASI!

 

Ardından Van’da daha çok hizmet için yapılması gerekenlere değinen Çiftci: “Van önemli hizmetler aldı. Almaya da devam edecek. Fakat bunun için tek bir çaremiz var. Birbirimizle uğraşmak, siyasi arenada birbirimize engel olmak yerine tamamıyla Van odaklı bir birliktelik etrafında kenetlenmek. Van ortak paydası bu kentin muazzam bir kent olmasının yoludur. Eğer biz buna sarılır Van ortak paydası temelinde bir araya gelebilir ve tüm dinamikleri bunun etrafında kenetlersek Van gelecek dönemlerin de mega kenti olabilir. Bunu yürekten söylüyor ve bu konudaki inancımı her defasında yineliyorum. Van buna müsait. Potansiyelimiz var, altyapımız var.” Dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim