Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Hatice Çoban, muhtarların Saray Kaymakamlığı'nca tehdit edildiğini ifade ederek, "Muhtarlarımızın kaymakamlıkça tehdit edildiklerini duyduk. Kaymakamı devlet görevini yapmaya çağırıyoruz. Kendi görevini yap! Sen AKP’nin il ya da ilçe yöneticisi değilsin. Bu halkın vergileri ile maaş alıyorsun, halkı tehdit etmek, halkın seçtiği muhtarları tehdit etmek senin haddin değil.” Diye konuştu.

 

HDP Milletvekilleri seçim kapsamında çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyor. HDP Milletvekili Adayı Lezgin Botan, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ve İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanları, Hatuniye Mahallesi’nde seçim bürosu açılışına katıldı. Adana ve Mersin’de HDP bürolarına yapılan bombalı saldırılara sert tepki gösteren Botan, Kürt halkının bu saldırılara yabancı olmadığını, bu saldırıları 90’lı yıllarda iyi hatırladıklarını söyledi. AK Parti’ye çağrıda bulunan Botan, AK Parti’nin bu tür oyunlarından derhal vazgeçmesini isteyerek, "Bu yol ne insanı ne ahlaki nede vicdanıdır. Süleyman Soylu’yu iyi tanıyoruz, Bu adam kirliliklere bulaşmış, Tansu Çiller’in özel tetkikçisi idi. Şimdide bunun öncülüğünde saldırılar yapılıyor. AKP terör ile arasına mesafe koysun ve bu kirli politikalarından vazgeçsin." Dedi.

 

‘TERÖRVARİ TEHDİTLERİNİZDEN VAZGEÇİN’

Gürpınar’da kaymakamlık tarafından muhtarların tehdit edildiği iddialarına ilişkin konuşan Botan, “Vali ve kaymakamların görevlerinden istifa ederek AKP’den aday olmalarını istedi. Botan,” Özellikle Gürpınar Kaymakamını buradan uyarıyoruz, Eğer kaymakam isen görevine göre davran yok değil isen bunu açıkla. Kimsenin haddine değil muhtarlarımız toplayıp terörvari bir şekilde tehdit edip halkımızın iradesinde müdahale etsin. Buradan bunları kınıyoruz ve halkımıza çağrımızdır, bu hırsızlara, bu teröristlere ve ahlaksızlara karşı duyarlı olsun iradelerine sahip çıksınlar” ifadelerini kullandı.

 

ÇOBAN: HERKES HADDİNİ BİLSİN!

Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ise, muhtarların Saray kaymakamlığınca tehdit edildiğini ifade ederek, "Muhtarlarımızın kaymakamlıkça tehdit edildiklerini duyduk. Kaymakamı devlet görevini yapmaya çağırıyoruz. Kendi görevini yap, sen AKP’nin il ya da ilçe yöneticisi değilsin. Bu halkın vergileri ile maaş alıyorsun, halkı tehdit etmek, halkın seçtiği muhtarları tehdit etmek senin görevin değil. Önce yerini bil, bunu ifşa ediyoruz halkı tehdit etmek senin işin değil, Kaymakamlıkça muhtarlara,’kendinizi düzeltin yoksa size gösteririz’ tehditleri yapılmış.” Diye belirtti.

 

 

Editör: TE Bilisim