Van Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 4 yıl önce törenle temelini attığı çok katlı otoparkın yapımı sonunda start alıyor.

 

Şehrivan Gazetesi olarak daha önce defalarca dilendirdiğimiz ve yapılması için yetkilileri görev davet ettiğimiz ‘Çok katlı dert’ ve ‘bitmeyen çok katlı otopark’ için çalışmalar başladı. 4 yılı aşkın bir süre önce temelleri atılan ancak bir türlü tamamlanmayan otoparkın hizmete açılması için 400 güne ihtiyaç olduğu belirtildi. Yani Van’ın yaklaşık 5 yıl beklediği çok katlı otopark için 2 yıl daha beklemek zorunda kalacak.

 

Van Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan çok katlı otopark Şerefiye Mahallesi Müze Müdürlüğü arkasında bulanan alanın içerisindeki arsaya yaptırıldı. 224 araçlık olarak tasarlanan projede, zemin katı iş yerleri, bodrum katlarla birlikte 7 katlı olacak otoparkın 6 katı ise otopark olarak inşa edilecek. Yarım kalan projede tekrar bir revizyona gidilmesi ile birlikte, 23 Kasım 2015 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Yarın projeyi teslim alarak çalışmalara başlayacak olan Şahinoğulları Halı Kilim Tekstil Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limitet Şirketi’nin Ağustos 2016 yılında otoparkı teslim etmesi kararlaştırıldı. 400 günde tamamlanacak olan otoparkın sözleşme bedelinin ise 7 milyon 390 bin TL olduğu öğrenilirken, malzeme alımlarının ise başladığı belirtildi.

 

“YOL KENARLARINA PARK YAPILMAYACAK”

2010 yılında Belediye Meclisi’nde alınan karar ile 2011 yılında temeli atılan Van’ın çok katlı otoparkı hayata geçiriliyor. Kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul eden ve kentte yaşanan trafik sorununa bir türlü çözüm bulunamaması eleştirilere neden olurken, Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yarım kalan projeyi hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Şahinoğulları Halı Kilim Tekstil Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limitet Şirketi ile 23 Kasım 2015 tarihinde sözleşme imzalandığı belirtildi. Yarın yüklenici firmaya yerin teslim edileceğini anlatan belediye yetkilileri, “2016 yılının Ağustos ayı itibari ile burası bitmiş bir halde Ulaştırma Daire Başkanlığımıza teslim edilecek. Otoparkın hayata geçirilmesi ile birlikte ilimizdeki trafik sorununa da çözüm getirilmiş olacak. Otoparkın hizmete girmesi ile birlikte artık hiç kimse yol kenarlarına araçlarını park edemeyecek. Çok ciddi cezalar verilerek, otoparka yönlendirilecek” dediler.

Editör: TE Bilisim