ANAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü İbrahim Uslu’ya göre Ahmet Davutoğlu’nun çekilmesi AK Parti tabanında sıkıntı yaratmaz.

"ÜZÜLENLER OLSA DA SİYASAL SONUÇ DOĞURMAZ"

AK Parti’yi yakından takip eden isimlerden Anar Araştırma Şirketi Genel Müdürü ibrahim uslu’ya göre Ahmet Davutoğlu’nun çekilmesi Ak Parti tabanında sıkıntı yaratmaz. Uslu, tabanda üzülenler olsa da bunların siyasal sonuçlar doğurmayacağı görüşünde.

Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi (ANAR) Genel Müdürü İbrahim Uslu, AK Parti tabanına yakın bir isim.

Uslu ile Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık’tan ayrılmasının parti tabanında nasıl bir etki yarattığını ve partili cumhurbaşkanı önerisi ile AK Parti’nin ne hedeflediğini Al Jazeera'ye anlattı.

 

"AK PARTİ SÜRECİ İYİ YÖNETTİ"

Uslu, parti tabanının Davutoğlu’nun çekilmesi sonrasında "Ne oldu şimdi?" sorusunu sorduğunu ama AK Parti’nin süreci iyi yönettiğini söyledi. Uslu, parti tabanında üzülenler olabileceğini ama bunun siyasi bir sonuç doğurmayacağını da belirtti.

 

"O FUTBOLCU AYRILDI DİYE TARAFTARLIKTAN KOPMA OLMAZ"

Uslu yaşanan durumu popüler futbolcusunu kaybeden takım taraftarı örneği ile özetledi: "Yeni oyuncular gelir ve eskiye dönülür. O futbolcu ayrıldı diye taraftarlıktan kopma olmaz." İbrahim Uslu, AK Parti’nin "Partili Cumhurbaşkanı" önerisi ile mevcut durumu yasallaştırmak peşinde olduğunu belirtti.

 

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI

Uslu’ya göre, muhalefet "Partili Cumhurbaşkanı" önerisine ikna olabilir. Uslu, öneri kabul edilse de edilmese de kazananın AK Parti olacağı görüşünde.

 

PARTİLERİNE OY VERİRLER

Öte yandan Uslu, "Bazı seçmenler gönüllerinde Davutoğlu’na özel bir yer ayırırlar ama gündelik hayatlarını sürdürürler, sandık önlerine geldiğinde de gidip partilerine oylarını verirler."   dedi.

Editör: TE Bilisim