Savunma Sanayii İcra Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Savunma Sanayii Müsteşarlığındaki toplantıya, Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir katıldı. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu Meclis'e gönderilen HDP'lilerin fezlekeleriyle ilgili şunları söyledi : “Meclis Başkanı ile de görüşeceğim. Diğer partilerin de tutumunu görmek istiyorum.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Milli piyade tüfeğimizin prototipi bana takdim edildi. Çok önce gerçekleşmesi gereken bir hedefti. Kararlı bir şekilde takip etti ve bunun bugün gerçekleşmesi mümkün oldu.

Akıllı mühimmat üretimi konusunda da çok önemli mesafe alındı. Müşterek savaş uçağı ile ilgili gelişmeleri gözden geçirdik.

Atak helikopterlerinin özellikle motorlarının tamamen yerlileşmesi ile ilgili çok önemli bir projeyi devreye alıyoruz.

Silahlı İHA yapımı konusunda da önemli bir aşamaya gelindi.

 

FEZLEKE ÇIKIŞI: DİĞER PARTİLERİN TUTUMUNA GÖRECEĞİM

Meclis Başkanı ile de görüşeceğim. Diğer partilerin de tutumunu görmek istiyorum.Meclis kürsüsünden herkes fikrini açıkça ifade etme özgürlüğüne sahiptir ama kürsü dokunulmazlığının istismar edilerek maşeri vicdanı, toplumumuzun temel değerlerini ve özellikle son dönemde terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu çerçevede istişarelerimizi sürdürüyoruz. Meclis Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olacak.


KAYNAK-RADİKAL

Editör: TE Bilisim