HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı'da dün provokasyon yapıldığını savunarak, "Dün Ağrı'da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, önceden hazırlanmış, sahte bir kurgu operasyon vardı. Orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8'i yaralıydı, yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden biliyor musunuz? Orada o askerler yaşamını yitirsin, cenazeler çıksın ve ülkede AKP'nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki HDP'li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek, HDP'li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkardılar. Kendi elleriyle alıp çıkardılar" dedi.
Demirtaş, partisinin Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlediği mitinginde konuştu. Sözlerine, "HDP'yi Meclis'e taşımaya hazır mıyız? Bizler Meclis'e gitmeye hazır mıyız? Başaracağız inşallah. Hiç kimsenin tahmin etmediği, hiçbir ne. anket şirketinin ölçemediği bir sonuçla ortaya çıkacağız. Bu sonuçlar şimdiden AKP'nin ve Cumhurbaşkanı'nın masasına gitmeye başladı. Panik kendileri açısından doruğa ulaşmış olacak ki, çılgınlık yapmaya başladılar" diye başlayan Selahattin Demirtaş, dün Ağrı'da yaşanan çatışmaya değinerek, şöyle devam etti:

"AĞRIDA NE OLDUĞUNU BÜTÜN HALKIMIZIN BİLMESİ LAZIM"
"İstanbul'da çalışırken de, sizler kampanya yürütürken de bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmalısınız. Ağrı'da yaşanan AKP provokasyonu bundan sonra da tekrar edebilir. Mutlaka duyarlı ve tedbirli olmalıyız. Dün Cumhurbaşkanı, yani bu ülkenin bütün halkının başkanı sıfatını taşıması gereken kişi Sakarya'da miting saatinde 'Şu anda Ağrı'da çatışma var' diyor. Canlı yayınla bunu anlatıp, oradaki çatışmadan siyasi rant devşirecek kadar çılgınlaşmış durumdalar. Ağrı'da ne olduğunu bütün halkımızın bilmesi lazım. Özellikle evladı askerde olan anaların babaların bilmesi lazım." 

"AĞRI'DA ÇATIŞMA DEĞİL, ÖNCEDEN PROVASI YAPILMIŞ SAHTE BİR KURGU OPERASYON VARDI" 
"Dün Ağrı'da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, önceden hazırlanmış, sahte bir kurgu operasyon vardı. Orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp, terk ettiler. Bunlardan 8'i yaralıydı, yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden biliyor musunuz? Orada o askerler yaşamını yitirsin, cenazeler çıksın ve ülkede AKP'nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP'li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek, HDP'li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkardılar. Kendi elleriyle alıp çıkardılar." 

"YARALI ASKERLERİ ÇARŞAFLARLA TAŞIMAK ZORUNDA KALIYORLAR ARKADAŞLARIMIZ"
Demirtaş, "Genelkurmay ve bu sahte provokasyon operasyonlarını düzenleyenler bunun hesabını halka vermeliler" diyerek, sözlerini şöyle devam etti: 
"Bizim HDP yöneticisi ve üyesi arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan almaya gitmese, belki de çok sayıda asker cenazesi de oradan çıkacaktı. Ve onlar muratlarına ermiş olacaklardı. Bizim arkadaşlarımız orada cenazeler çıkmasın diye yaralı askerleri almaya gittiğinde, helikopterden ateş açtılar. Ve bir ilçe eski başkanımızı orada şehit ettiler. HDP'li bir arkadaşımızı ve bir PKK gerillasını da helikopterden açtıkları ateşle öldürdüler. Bunlar işte Türkiye halkına başka şekilde anlatılıyor. Bunlar provokasyon yapmak için, HDP'yi kötülemek için ellerinden geleni yapacaklar. Çılgınlık yapmaya devam edecekler. Çatışma bölgesinde yaralı askerler var. Helikopter yaralıları gelip almak yerine, operasyona katılıyor, yukarıdan ateş açıyor helikopterler. Ambulans yok, helikopter yok. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyorlar arkadaşlarımız. Fotoğrafları ve görüntüleri var. Türkiye’yi yönetenler lüks jetlerle, lüks uçaklarla seçim çalışması yaparken, yaralı asker için bir ambulans, helikopter bile göndermemişlerdir. Orada ölmesini beklemişlerdir. Cenaze çıkması için bu devlet, bu hükümet elinden geleni yapmıştır. Hükümet sözcüleri, Cumhurbaşkanı bunu bir müjde verir gibi seçim meydanında, Anayasa'ya aykırı bir şekilde yaptığı mitingde halka duyuracak kadar çılgınlaşmıştır." 

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'YE ÇAĞRI
"Tek bir gencimizin burnu kanamasın" diyen Demirtaş, hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı eleştirdi. Muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'ye çağrıda bulunan Demirtaş, Ağrı'ya giderek olayları yerinde görüp tespit etmelerini istedi. Demirtaş, "Bu tezgaha hiçbirimiz düşmeyelim. dün Ağrı'da bir çatışma değil, bir tezgah, oyun sergilendi" diyerek konuşmasını tamamladı. 
Editör: TE Bilisim