Referandumun başlamasına saatler kaldı. Sabah saat 07.00’da başlayacak oylamada vatandaşlar oylarını kullanırken, liderler farklı illerde oy kullanacaklar.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da, Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici oyunu Ankara'da kullanacaklar.

 

Cezaevlerinde şu an 195 bine yakın tutuklu ve hükümlü olduğu biliniyor. Peki yarın yapılacak Anayasa referandumu için cezaevlerinde bulunanlardan kimler oy kullanabilecek? Selahanttin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ oy kullanacak mı?

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş nerede oy kullanacak?

 

Yasaya göre, kamu hizmetlerinden memnuiyet cezası alıp da hükmü kesinleşmiş olanlar cezaevlerinde oy kullanamaz. Bunun dışında cezaevlerinde kısıtlılar ve kamu hizmetlerinden memnuiyet cezası alanlar dışında herkes oy kullanabilir.

 

Bu nedenle tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bulunduğu Edirne Cezaevi’nde kurulacak sandıkta oyunu kullanacak. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise Kandıra Cezaevinde oyunu kullanacak.

Editör: TE Bilisim