Ramazan ayında gıda satışı ve üretimi yapan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, işyerlerinde temizlik ve hijyen kontrolü yaptı. Halkın sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerde satışa sunulan yiyecek ve içeceklerin, imalatta kullanılan ürünlerin son kullanma tarihi de kontrol edildi. Van halkının sıhhat ve huzuru için çalıştıklarını belirten Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Şube Müdürü Zeynep Karakoyun, esnaf ve vatandaşlardan da bu konuda destek ve duyarlılık beklediklerini söyledi.

‘EN BÜYÜK DENETMEN ESNAF’

Daire Başkanlığı çalışanları olarak belirlenen hedef doğrultusunda tek amaçlarının Van halkına yardımcı olmak olduğunu ifade eden Karakoyun, bu hedef doğrultusunda denetimlerini gece gündüz sürdürdüklerini söyledi. Karakoyun, “Burada amacımız esnafımızı sıkboğaz etmek ve yaptırım uygulamak değil, kendilerine yardımcı olmaktır. Çünkü esnafımızın kendisi de aynı zamanda tüketici konumundadır. Dolayısıyla en büyük denetmen de kendileri olmalıdır” dedi.

‘AÇIKTA SATILAN ÜRÜNLERE İTİBAR ETMEYİN’

Vatandaşların özellikle aldığı ürünlere dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Karakoyun, “Vatandaşımız açıkta satılan ürünlere itibar etmesinler. Aldıkları ürünlerin mutlaka son kullanım tarihlerine dikkat etsinler ve olası bir durumla karşılaşmaları halinde bunu mutlaka bize bildirsinler. İnanıyorum ki vatandaş, esnaf ve belediye işbirliği ile her türlü sorunu aşarız. Yeter ki halkımız bu konuda daha duyarlı davransın” ifadelerini kullandı.
Yapılan denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş ürünleri imha ettiklerini de dile getiren Karakoyun, “Denetimlerimiz esnasında bir fırınımızda tarihi geçmiş 400 kilo katı yağ ele geçirdik. Yine kaçak yollarla kesilmiş 40 kilo et yakaladık. Bunları da anında imha ettik. Hiçbir şekilde ev önünde kesilen hayvanlara müsaade etmiyoruz. Bu kesimlerin veteriner denetimi altında uygun olan mezbahalarda veya kesimin yapılacağı resmi kurumlarda yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim