Halkların Demokratik Partisi Van merkez seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Büro açılışında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi, tüm Türkiye halklarına HDP çatısı altında birleşme çağrısında bulundu.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 7 Haziran Milletvekili seçimlerine girmeye hazırlanırken, Beşyol Mevkiinde merkez seçim bürosunun açılışını yüzlerce vatandaşın katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği büro açılışına Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, HDP Van Milletvekilleri Nazmi Gür ve Kemal Aktaş katıldı. HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili adayı Figen Yüksekdağ ise programındaki yoğunluktan dolayı katılamadığını bildirdi.

 

‘HDP’YE YAPILAN SALDIRILAR KORKUDANDIR’

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M. Veysi Dilekçi, “Uzun yıllardır özlemini çektiğimiz barışın startını buradan vereceğiz. Sadece ve sadece halklarımızın temel taleplerini insan haklarını gerçekleştirecek, tüm ezilenlerin, ötekileştirilmiş olanların, kimliğinden, kültüründen ve inancından dolayı baskı görmüş olanların tek adresi halkların demokratik partisidir.” Dedi. Halkların demokratik partisi büyüdükçe ona dönük saldırıların, baskılarının da gittikçe artmakta olduğuna işaret eden Dilekçi, “Bu baskı ve saldırılar, halkların demokratik partisine onun büyüyen gücüne, ona doyulan yoğun ilgiden duydukları korkudandır.  Birileri şimdide birilerine telaş sardırıyor. Halkaların demokratik partisi geliyor ve bizi iktidarımızdan edecekler diyor. Bizi tekçi ve retçi anlayışımızdan edeceklerimizden korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

 

‘ÇOCUKLARIN YETİM KALMAMASI İÇİN HDP’YE DAVET EDİYORUZ’

Dilekçi, Türkiye de halkların sorunlarını çözecek tek partinin Halkların demokratik Partisi olduğuna vurgu yaparak, Bu ülkede bir daha savaşın yaşanmaması için, barışın, özgürlüğün ve demokrasinin gelişmesi için AKP, CHP ve MHP’ye hayır, HDP’ye evet diyoruz. Yaşanan savaşlarda artık can kaybının olmamasına ve yolsuzlukların bir daha yaşanmamasına değinen Dilekçi, “Kanların dökülmemesi için artık doğudan batıya, batıdan doğuya cenazelerin gelmemesi, anaların ağlamaması, çocukların yetim kalmaması için HDP’ ye evet diyoruz.  Sömürüye ve hırsızlığa son vermek için halkların demokratik partisi diyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

‘KÜRESÜNNİLER RİCAMIZ KENDİNİZİ YALNIZ HİSSETMEYİN’

Basına düşen AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün İŞKUR işçilerini kabul ettiğini dile getiren Dilekçi, “Diyor ki biz İŞKUR işçilerinin sorunlarını çözmek için bizde çabaladık. Eğer bu insanların sorunlarını çözen halkların demokratik partisi ise o zaman siz niye iktidardasınız. Bu sorunları yaratan sizsiniz? Siz kimi kandırıyorsunuz? Böyle bir anlayış ve zihniyet kabul edilemez. AKP iktidarın o işçilere verdiği tek bir şey vardı oda tazyikli su, gaz bombaları ve coplardı. On üç yıldır iktidardasınız bu sorunu yaratan sizlersiniz.” İfadelerine yer verdi. Küresinni aşiretinin Ak Parti’yi protesto ettiklerini hatırlatan Dilekçi, “Bu kentte yaşayan farklı kimlikler var. Özellikle Küresünniler’den bir ricamız var, kendinizi yalnız ve yabancı hissetmeyiniz. Bu kentin sahibisiniz bu topraklarda ve yönetimlerde yer almak sizin en büyük hakkınızdır. Bu ev sizin evinizdir.” Dedi.

 

Dilekçi’nin ardından HDP Van Milletvekili adayları halkı selamladı. Konuşmanın ardından açılış, seçim bürosu kurdelesinin kesilmesi ve çekilen halaylarla son buldu.


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim