Van'da kar nedeniyle 291 köy ve 275 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri Bahçesaray, Erciş ve İpekyolu ilçelerinin tüm mahalle ve mezra yolları başta olmak üzere ulaşıma kapanan yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları yetkilileri Van-Bahçesaray, Ağrı-Van, Doğubeyazıt-Çaldıran, Bitlis-Hizan-Bahçesaray, Hakkari-Geçitli, Ahlat-Karahasan, Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Dağlıca ve Bitlis-Geyikpınar karayolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığını bildirdi.

 

Bitlis

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 348 köy ve 294 mezra yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. 

Kapanan yollarda karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten İlarslan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini kaydetti. 

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise kent merkezinde kar kalınlığının 104 santimetreye, yüksek kesimlerde de 1,5 metreye ulaştığını bildirdi.

Yağışların hafif şekilde cumartesi gününe kadar süreceğinin tahmin edildiğini bildiren Saraç, kentte hava sıcaklığının gece eksi 9, gündüz eksi 8 derece ölçüldüğünü ifade etti.

Saraç, hava sıcaklığının düşmesinden dolayı vatandaşları don ve buzlanmalara karşı uyardı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan ve Bitlis-Muş karayollarında trafik kontrollü olarak sağlandı. 

Karayolları ve belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizliği yapılıyor. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki karı küreklerle temizlemeye çalışıyor. 

 

Muş

Muş'ta etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kentte yağış sonrası 360 köy yolu ulaşıma kapanırken, Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri geceden beri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Park halindeki araçların kar altında kaldığı kentte, bazı vatandaşlar küreklerle araçlarını temizlemeye çalıştı.

Kent merkezinin dört bir tarafında karla mücadele çalışmasının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, 17 iş makinesi ve kamyonlarla toplanan kar kütlelerinin şehir dışına taşındığını söyledi.

Asya, dünden bu yana kar nedeniyle hayatın "felç" olduğunu ifade ederek, "Şehrin dört bir tarafında yollar, caddeler, sokaklar ve mahalleler kapanmış durumdaydı. Sabahın erken saatlerinden itibaren ekiplerimizin özverili çalışmalarından dolayı şu anda kapalı yolumuz kalmadı." diye konuştu.

 

Hakkari

Hakkari'de etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde 91 köy ve 242 mezra yolu ulaşıma kapandı.

İl merkezinde 23 köy ve 71 mezra, Yüksekova ilçesinde 44 köy ve 84 mezra, Çukurca ilçesinde 8 köy ve 15 mezra, Şemdinli ilçesinde ise 16 köy ve 72 mezra ile ulaşım sağlanamıyor.

Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri il genelinde kapanan 333 yerleşim biriminin yolunu yeniden açmak için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari Belediyesi ekipleri de kar kalınlığının 45 santimetreye ulaştığı kent merkezinde kapanan mahalle yollarını yeniden ulaşıma açmak için yoğun çaba harcıyor. 

Editör: TE Bilisim