Van’da Akdamar Ajans tarafından "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın" şiarıyla başlatılan kampanya ile hayırseverler tarafından standa asılacak giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hedefleniyor. Kurulan stantla birlikte özellikle kış mevsiminin soğuğuna rağmen Van sokaklarında montsuz ve ayakkabısız dilenen ufacık çocuklar birazda olsun artık üşümeyecek.

 

Özellikle Suriye’deki savaştan dolayı topraklarını terk edip Van’a gelen vatandaşların mağduriyetleri gözler önündeyken bir nebzede olsun yaralarına merhem olacak örnek bir hareket Vanlı gençlerden geldi. Beşyol Meydanı'na "Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın" sloganıyla konulan standa hayırsever vatandaşlar tarafından asılacak giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hedefleniyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan Akdamar Ajans kurucusu ve aynı zamanda Wanhaber Genel Yayın Yönetmeni Uğur Tunçdemir, kış şartlarının çok ağır geçtiği Van’da, ihtiyaç sahibi insanlara faydalı olmak ve bunun yanında vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak amacıyla böyle bir standın açıldığını söyledi. Tunçdemir, “Unutulmaya mahkûm edilmiş yardımlaşma, güven ve kardeşlik duygularını yeniden canlandırması adına bu projeyi ilimize taşıdık” dedi.

 

TUNÇDEMİR: ASKILAR BOŞ KALMASIN

Projeyi hiç bir kurum ve derneğe bağlı kalmadan Akdamar Ajans ve WanHaber.com bünyesinde yaptıklarını dile getiren Tunçdemir, “Böylesine zor günlerde yoksulluğun, insanların bir kaderi olmadığını, yardımlaşmanın ve paylaşmanın eksikliğinden doğduğunu belirterek, kentteki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı, ulaşamıyorsak bile farkındalık oluşturmak istedik. Stant başında kimsenin beklemediğini ve beklemeyeceğini hatırlatmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi kişiler kimseye sormadan rahatlıkla ihtiyacı olduğu kadarını temin edebiliyor. Bizim vatandaşlarımızdan tek isteğimiz ve ricamız, stanttaki askıların hiç boş bırakılmaması ve rağbet gösterilmesidir” ifadelerini kullandı.

 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kurulan standa vatandaşların elbiselerin yanı sıra gıda da bırakabildiğine dikkat çeken Tunçdemir, “Hayırsever vatandaşlarımız, askılara sadece kıyafet değil ayakkabı, kuru gıda, ekmek gibi temel ihtiyaç ürünlerini de bırakabilirler. Bu duygularla emeği geçen genç kardeşlerime teşekkür ediyor, Tüm Vanlıları yardımlaşmaya ve paylaşmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu. Vatandaşların standa olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Tunçdemir, standın kış mevsimi boyunca açık kalacağını ve belediye zabıta ekiplerinden de standı kaldırmamaları için duyarlı olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

 

“BİZ BU EŞYALARIMIZI SIK SIK ÇÖPE ATIYORDUK”

Öte yandan vatandaşlar ise ilde böyle bir standın açılmasına sevindiklerini belirterek, "Evlerimizde kullanmadığımız birçok elbisemiz vardı. Zaman zaman bunlar çöpe atılıyordu. Ama şimdi bu stant sayesinde kullanmadığımız ve dolaplarda boş duran kıyafetlerimiz, ihtiyaç sahibi birilerine ulaşacak. Bizler ilimizde böyle anlamlı bir stant kurdukları için Akdamar Ajans ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Editör: TE Bilisim