Nefesler tutuldu, geri sayım başladı... EURO2016 elemelerinin son maçlarında Türkiye'ye büyük bir sevinç yaşatan A Milli Takım, bu kez Dünya Kupası'na giden yolda tarihi bir sınava çıkacak. Ay-yıldızlılar, saat 21.45'i gösterdiğinde İzlanda ile grubun en kritik maçlarından birine çıkacak. 35 bin taraftarın dolduracağı Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşma TV 8'den yayınlanacak.

 

TEK DEĞİŞİKLİK VAR

Galibiyetten başka düşüncesi olmayan milliler, Hırvatistan'ı devirdiği kadrodan farklı 1 oyuncuyla sahaya çıkacak. Millilerde cezalı olan Hakan Çalhanoğlu forma giyemecek. Hırvatlar'a karşı stoper olarak görev yapan Mehmet Topal'ın orta alana geçmesi, savunmanın göbeğinde de SerdarÇağlar ikilisinin oynaması bekleniyor.

 

GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?

Rusya'da yapılan 2018 Dünya Kupası yolunda iki kritik maça çıkacak olan A Milli Takım için ihtimal hesapları da artık çok netleşti. Ay-yıldızlı ekibimiz 2 maçı kazanması halinde grup 2.'liğini garantileyecek. Liderlik ise grupların son maçlarından olan Hırvatistan- Ukrayna mücadelesinde belirlenecek. Türkiye ile birlikte gruptan çıkma planları yapan bu iki takımın karşılaşması beraberlikle sonuçlanması halinde ekibimiz, lider olarak finallere gidecek. Türkiye, İzlanda karşısında mağlubiyet ve beraberlik alması durumunda ise işi mucizelere bırakacak.

 

BUGÜN 3 OLSUN

Türkiye'nin, bugün Dünya Kupası elemelerinde karşılaşacağı İzlanda'ya karşı şansı tutmuyor. Ay-yıldızlı ekibimiz, tarihi boyunca 9 resmi maçta karşılaştığı İzlanya'ya karşı 5 yenilgi alırken, 2'şer beraberlik ve galibiyet elde etti. Milliler bu maçlarda 13 gol yerken, İzlanda ağlarını 9 kez havalandırdı.

 

TARİHİ GÜNLERDEN BİRİ

Milli Takım kaptanı Arda Turan, zorlu İzlanda maçı öncesi umutlu konuştu. Uzun zamandır oynamamasının kendisini zorladığını belirten yıldız futbolcu, "Yarın (bugün) tarihi günlerden biri. Ben de bunun bir parçası olmak istiyorum. Fizik olarak bilmiyorum ama mental olarak hazırım" sözlerini sarfetti.

 

MİLLİLERE İLGİ BÜYÜK

İzlanda maçı için dün Antalya'dan Eskişehir'e giden A Milli Takım'a ilgi büyüktü. Antalya Havalimanı'ndan çiçeklerle uğurlanan ay-yıldızlı ekibimiz, Eskişehir'de de coşkulu bir şekilde karşılandı. Bu arada İzlanda maçı için son idmanını dün akşam yapan milliler, zorlu 90 dakika için geri sayıma geçti.

 

MUHTEMEL 11'LER

Türkiye

Volkan
Kaan
Topal
Çağlar
Caner
Oğuzhan
Nuri
Emre
Arda
Cenk
Burak

 

İzlanda

Halldorsson
Sigurdsson
Arnason
Magnusson
Skulason
Sigurdsson
Gunnarsson
Bjarnason
Gislason
Finnbogason
Bödvarsson

Editör: TE Bilisim