HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK amasız silah bırakmalı" çağrısıyla ilgili sorulan soruya "Kandil'den gelen cevap bizim çağrımızla gelmedi, o iki gün önce yapılan röportajdı" dedi.

Demirtaş'ın bu açıklamasının kısa bir süre sonra PKK'ya yakınlığıyla bilinen site, PKK yöneticisi Duran Kalkan'ın röportajına yer verdi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "PKK amasız silah bırakmalı" sözlerine cevap veren Kalkan HDP'ye de CHP'ye eleştirilerde bulundu.

 

DEMİRTAŞ'IN ÇAĞRISINA YANIT

Kalkan, partilere yönelik eleştiriler getirerek "Bazı siyasetçiler bize çağrı yapıyor, "kayıtsız şartsız mücadeleyi bırakın, teslim olun" diye. Nereye teslim olacağız? Siz ne yaptınız ki, bize çağrı yapıyorsunuz? Siyaset kurumu işledi, sorunları çözdü de PKK engel mi oldu? " dedi.

 

"HDP NEYİ BAŞARDI Kİ ÇAĞRI YAPIYOR"

Kalkan, "HDP siyasette yeterince yaratıcı ve başarılı olamadı. HDP siyasette yeterince yaratıcı ve başarılı olamadı. Başkalarına çağrı yapıyorlar, ama kendileri neyi başardılar da çağrı yapıyorlar! Biraz gerçekçi olmaları lazım. Halkların, Kürt halkının temsilciliğini iyi yapmaları gerekli" diye konuştu .

Meclisi niye işletemediler, bunun üzerinde yoğunlaşmalılar. En azından şimdi Kürdistan'daki gelişmeleri Türkiye toplumuna, dünya kamuoyuna daha iyi anlatabilmeliler. Kendi işleriyle, meclis işleriyle uğraşsalardı ve çözüm getirselerdi, savaş yerine demokratik siyaset temelinde olurdu. Bu temelde çalışmalarında ısrar etmeliler. Merkezi siyaseti faşist, milliyetçi düşüncelerden kurtararak demokratik temelde işletmek için çaba harcamalılar.

 

"AİLELER ÇOCUKLARINI ASKERE GÖNDERMESİN"

Askeri ve diğer güçlere de şu çağrıda bulundu: "AKP'nin savaş oyununa katılmasınlar. Gerilla da misillemelerini suçlulara dönük yapmalıdır. Savaşa katılmayanlara dönük kesinlikle şiddet kullanılmamalıdır. Ama bunun karşılığında Türkiye'nin demokratik güçleri, aydınları, yazarları da özellikle asker anneleri, aileleri de bu durum düzelmezse çocuklarını askere göndermesinler."


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim