Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) Ticaret ve Sanayi Odası seçim çalışmaları kapsamında Tekstil Kent’i ziyaret etti.

 

7 Nisan’da yapılacak olan Van Ticaret ve Sanayi Odası seçim çalışmalarını yürüten EDH Üyeleri ziyaretlerine devam ediyor. EDH üyeleri Necdet Takva öncülüğünde Tekstil Kente giderek üretim yapan tekstil firmalarını ziyaret etti. Van TSO Başkan Adayı ve aynı zamanda EDH öncüsü Necdet Takva Tekstil Kent ziyareti sırasından açıklamalarda bulundu.

 

"TEKSTİL KENT, VAN İÇİN ÖNEMLİDİR"

Başkan burada ilk olarak şunları söyledi: “Tekstil Kent, Van’daki niteliksiz iş gücünü nitelikli hale getirip insanların ekonomik bir değer kazanması açısından Van ve bölgemiz için bir şanstır. Tekstilkent’in biran önce ihtisas organize sanayi bölgesine dönüşmesi gerekmektedir. Tekstil Kent Van’ın Sanayi alt yapısının oluşmasına ve Sanayileşme kültürünün oluşmasına katkı sağlayacak önemli bir kümelenme modeli olacaktır. Tekstil Kent Van’ın Sanayi alanında alt yapısının oluşturulması ile birlikte sanayi kültürünün kente yerleşmesi anlamda önemli bir projedir. Bu alanın yakın tarihte ikinci etabının devreye sokulacağını bunun da tekstil sektörünün kentte daha fazla katma değer katacağını belirtmek isterim.”

 

“ELİMİZDE GELEN ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”

Van’ın, genç işsizliğin en fazla olduğu kentlerin başında geldiği söyleyen Takva, “Nüfusunun genç olması bu anlamda niteliksiz işgücü istihdamı açısından da Tekstil kent bu yaranın kapanması konusunda önemli bir etken olacaktır. Tekstil Kentte mevcut firmaların şuan üretimde olması memnuniyet vericidir ve ikinci etabında faaliyete geçmesi durumunda Van, ayrıca tekstil üretim merkezi haline gelecektir. Şuan Tekstil Kentte üretim yapan firmaların Dünyanın her tarafına başta Avrupa Ülkeleri olmak ile birlikte büyük firmalara üretim yaptıklarını gözlemledik. Tekstil Kentte üretim yapan firmalarımızın sorunlarının ivedilikle çözülmesi konusunda Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen tüm çabayı da harcayacağız.” Dedi.

 

TAKVA: ELEMAN YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Takva konuşmasının devamında şunları söyledi: “Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Tekstil Kent’in ara eleman temini konusunda 2017 yılından Tekstil İş Gücünü Geliştirmek için Çaldıran Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği ile birlikte Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Programı kapsamında 120 kursiyerimizi Tekstil kentte çalışabilir hale getirerek sertifikalarını verdik. Önümüzdeki dönemde yine Van TSO bünyesinde açılan atölyemizi yine ara eleman yetiştirme konusunda faal hale getireceğiz. Şuan Tekstil Makinelerimiz, eğitim makinelerimiz hazır duruyor. Başarılı bir proje süreci geçirerek Tekstil Kentin alt yapısının güçlendirilmesi ve ara eleman yetiştirme konusunda da odamız önemli bir sorumluluk üstlenmiş oldu.”

 

Tekstil Kentte üretim yapan firmalar, EDH üyelerinin kendilerini ziyaret etmelerini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim