ŞEHRİVAN HABAER - Önce Edremit’in sahillerini temizleyip görüntü kirliliğini bitirdi. Sonra Edremit’i gerçek manada bir turizm ilçesi yapma anlamında projeler hayata geçirdi.

 

Sahili boydan boya halka açan, mesire alanlarını mangallar ve piknik alanları ile dolduran Edremit Belediye Başkanı Atıf Çiçekli’nin turizm hamleleri sürüyor. Van’ın ilk plajını kente kazandırdı. “Yetmez” dedi, şimdi kente iki yeni plaj daha kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

EDREMİT BELEDİYESİ COŞTU BİR KERE!

Geçtiğimiz yıl Edremit kaymakamı olarak görev yaparken belediye başkan vekilliğine atanan Atıf Çiçekli, Edremit’i turizm merkezi yapma girişimlerini sürdürüyor. 1 yıl gibi bir sürede ilçedeki tüm kaldırım işgalini bitiren, barakaları yıkarak halka açan Çiçekli başkanlığındaki Edremit Belediyesi, ilçeye önemli turizm yatırımları da yaptı. İlçede bir çok atıl alan turizm alanlarına dönüştürülürken Van’ın ilk plajı da yine Edremit’te yapıldı. Dilkaya bölgesinde plaj yapmakla yetinmeyen Edremit Belediyesi bu bölgede At Binicilik Merkezi gibi bir çok önemli projeyi hayata geçirdi. İranlılar’ın turistik anlamda da Van’da kalmasını sağlayan bu proje kısa sürede Edremit’i tam bir cazibe merkezi haline getirirken Edremit’te kış boyunca sahil çalışmaları da sürdü. İlçe merkezindeki yapılar da sil baştan değişirken Başkan Çiçekli sahil boyunca piknik ve mesire alanları oluşturarak yaz gelmeden önemli hizmetleri de tamamlamış oldu. Kışa rağmen ilçede çalışmalarına ara vermeyen ve Van’da belediyecilik anlamında ciddi yatırımların öncüsü olan Çiçekli, son olarak da Van’a yeni plajların müjdesini verdi. Sahilleri tamamıyla halka açma adına bir hamle daha yapan Çiçekli, 2 yeni plajın daha müjdesini verdi.

 

BİR KURUM KAMPI DAHA VANLIYA KAZANDIRILDI

Van’ın ilk halk plajını hizmete açılan Edremit Belediyesi ikinci plajın müjdesini verdi. Özellikle İranlıların sürekli dile getirdiği ve Van Gölü’nde yüzemiyoruz diye şikayet ettiği halk plajları, belediyelere yapılan görevlendirmenin ardından açılmaya başladı. Van’ın ilk halk plajı olarak hizmete açılan Edremit ilçesinin Çiçekli Beldesinde bulunan Dilkaya’nın ardından Van’ın yıllardır özlemle beklediği bir halk plajı açılıyor. Bu plaj her yaz aylarında “tadilattayız” yazısı kapalı olan Karayolları Kampı. Göreve geldiği günden itibaren Karayolları kampını halka açmak için mücadele veren Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, bu mücadeleyi sonunda kazandı. Karayolları kampı bu yazdan itibaren halk plajı olarak hizmet verecek. İkinci halk plajının müjdesini veren Çiçekli, halk plajlarının devamını geleceği mesajını da vererek, “Bir diğer halk plajı da bende kalsın. Onun yerini de yakında halkımıza paylaşacağız.” Dedi.

 

EN FAZLA ZİYARET EDİLEN YER OLDU

Van’ın ilk ve tek halk plajını hizmete açarak, kamuoyunun takdirini toplayan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, ilçede bu yıl iki halk plajını daha hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Edremit Belediyesi tarafından Van Gölü sahilinde halkın kullanımı için yapılan ve ilk halk plajı olma özelliğini taşıyan plaja alternatif 2 halk plaj yapılacağı müjdesi verildi. Geçtiğimiz yıl açılışı ile birlikte bölge başta olmak üzere Türkiye kamuoyunda en çok konuşulan hizmetlerin başında gelen halk plajı, yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden bir tanesi oldu.

 

GEÇEN YILIN EN ÇOK KONUŞULAN HİZMETİ

Halkın büyük beğenisini toplayan halk plajına gösterilen yoğun ilgiden dolayı Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, iki ayrı plajın daha yapılacağının müjdesini verdi. Açtıkları halk plajını kullananların yüzde 40’ndan fazlasının İranlı turistlerden oluştuğunu ifade eden Çiçekli şöyle konuştu: “Van’daki turist sayısının artmasının tek sebebi devlettir. İranlıların burada kalmaları için daha çok ilgi çekici projeler hazırlanmalı ve çalışmalar yapılmalı. Biz halk plajı yaptık. Burada kano, şezlong ve şemsiyelerden tutun birçok etkinliğin yapılabildiği faaliyetler var. Bu yıl jet-ski’si başta olmak üzere her şeyi bulunduracağız.”

 

2 YENİ PLAJ DAHA GELİYOR

Halk plajında kirliliğin olmadığını da sözlerine ekleyen Çiçekli, “Mevcut plaj alanı, tamamen doğal yapıdır. Buradaki çamur, şifa özelliği taşıyan bir çamurdur. Flamingolar yumurtalarını bu çamurların içerisine gizlerler. Başka coğrafyalarda bu çamurla insanlar vücutlarına çeşitli uygulamalar yaparlar, ama insanlar burada onun bir atık olduğunu zannettiler. Burada biyolojik ve kimyasal kirlilik sıfırdır. Mavi bayraklı bir yerdir. Bu yıl burası tekrar devam edecek. Ama vatandaşlarımızın da beklentilerini karşılayacak iki yeni plaj yapıyoruz. Bir tanesi Karayolları Kampı ile Kaymakamlık Plajının birleşimi olan yerde yapılacak. İkincisi ise sürpriz olarak kalsın. Bahar aylarında alanın yerini vatandaşlarımızla paylaşacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

10 GÜNDE 10 BİN ZİYARET ALMIŞTI!

Çiçekli halk plajının açılmasından 10 gün sonra yaptığı açıklamada plaja büyük bir talep olduğunu söylemişti. Halk plajında vatandaşlara ücretsiz hizmet sunduklarını da ifade eden Çiçekli şunları söylemiş ve 10 gün gibi kısa bir süredeki ziyarete vurgu yapmıştı: "Halk plajımız 10 gündür hizmet veriyor. Tesisimizde bir çok hizmeti vatandaşımıza sunmaya çalıştık. Kadın plajı, erkek ve aile plajları ile vatandaşlarımızın güzel bir gün geçirmesini amaçlıyoruz. Plajda kadın ve erkek can kurtaran ile otopark hizmeti de veriyoruz. Açılışımızdan itibaren tesisimizi 10 bin vatandaşımız ziyaret etti. Vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunabilmek için ilerleyen günlerde çadır, plaj voleybolu, masa tenisi ve deniz bisikleti gibi hizmetleri de gerçekleştireceğiz."

 

VAN’DA NEREDE HALK PLAJI VAR?

Edremit’te açılan ilk halk plajının ardından görevlendirme yapılan belediyelere plaj açmak için çalışma yürüttü. Edremit ilçesinin ardından Erciş Belediyesi de Van Gölü’nün temiz ve sağlıklı olan güzel bir yerinde plaj açtı. Ercişlileri ilk kez plajda ve düzenli bir şekilde gölle buluşturan belediyenin bu çalışması Erciş halkı tarafından takdir edildi. Halk plajlarından bir tanesi de Gevaş’ta açıldı. Gevaş’ta daha önce çöp dökülen alan belediye tarafından yapılan çalışmayla birlikte halk plajına dönüştürüldü. Plajda yapılan sosyal etkinlikler plajın güzelliğini göz önüne serdi. Bir diğer halk plajı Tuşba Belediyesi tarafından Ayanis Sahilinde açması beklenen ancak henüz hizmete girmeyen halk plajı. Türkiye’nin deniz kıyısında olmamasına rağmen mavi bayraklı tek plaj olma özelliğine sahip olan plajın ne zaman hayata geçeceği merak konusu. Edremit ve Erciş’ye açılan halk plajlarının yanı sıra Tuşba’da açılması planlanan plajla birlikte Van’da 4 halk plajı var. Buna Edremit’te açılacak olan 2 plajda eklenince bu sayı 6’yı bulacak. 

Editör: TE Bilisim