Van’ın merkez Edremit Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde okullarda ‘Ödüllü atık pil toplama kampanyası’ başlattı. 


Edremit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince Edremit’teki tüm okullarda başlatılan kampanya ile yıpranmış atık pillerin insan ve ekolojik sistem üzerindeki zararları asgariye indirmek amacıyla okullarda çevreye duyarlılık oluşturuluyor. Başlatılan ‘Ödüllü atık pil toplama kampanyası’ kapsamında ilçe okullarına 200 adet plastik pil kutusu, 100 adet karton pil kutusu ve 300 adet şeffaf pil kutusu ve afişler Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla dağıtıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş TAP Derneği ile Edremit Belediyesi’nin yürüttüğü kampanya 30 Nisan 2017 tarihinde son bulacaktır. Okullarda başlatılan kampanya ile en çok pil toplayan okullara çeşitli hediyeler verilecek.



“Çocuklarımıza çevre bilinci aşılıyoruz”

Başlatılan kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, sorunların temelden çözülmeye çalışıldığını belirtti. Başkan Çiçekli, “Temiz ve sağlıklı çevre prensibi ile yürüttüğümüz çalışmalarımıza sorunların temelinden başlayarak çözüyoruz. Bildiğiniz gibi atık piller yoğun miktarda kimyasal ve zehirli, zararlı maddeler içermekte. Toprağa veya suya atılınca zehirli maddeler toprağa ve suya karışmakta. Toprağa ve suya karışan bu zehirli ve zararlı maddeler çevremizi, sağlığımızı ve tüm biyolojik çeşitliliğin genetik yapılarını bozmaktadır. Biz bu önemli kampanyanın startını geleceğimiz olan çocuklarımızla başlatıyoruz. Yürüttüğümüz kampanyalar kapsamında hem çocuklarımıza çevre bilinci aşılıyor hem de çevremizin temiz ve sağlıklı tutulmasını sağlamış oluyoruz. Bu bağlamda en çok pil toplayan okul ve öğrencilerimizi de ödüllendirerek projeye motive olmalarını sağlıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim