Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Van, bulunduğu bölgeyle Türkiye'nin çok önemli bir ili. Bölgenin merkezi olabilecek bir kent. Ülkemizin komşularıyla yapacağı ticarette de önemli bir geçiş kapısı olabilir" dedi.

 

Elitaş, "Hedef 2023 Ortak Akıl" toplantısına katılmak ve bazı görüşmelerde bulunmak üzere geldiği Van'da Vali İbrahim Taşyapan, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Vali Taşyapan'ı makamında ziyaret eden Elitaş, burada yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı olarak 2023 vizyonu çerçevesinde hedefleri belirlemek amacıyla Türkiye'nin çeşitli kentlerinde toplantılar düzenleyeceklerini söyledi. Türkiye'nin bugünü ve yarınını konuşmak üzere başlattıkları toplantı serisinin ilkini Samsun'da düzenlediklerini anımsatan Elitaş, "İkinci toplantımızı Van'da gerçekleştireceğiz. Van'ın geleceğiyle ilgili ne yapmamız gerektiği konusunu sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleriyle görüşeceğiz. 2023 hedeflerine giderken Türkiye'nin yapması gerekenleri tartışmak üzere Van'dayız." diye konuştu.

 

“TİCARETİ VE İHRACATI NASIL ARTIRABİLİRİZ?”

Elitaş, 21 ilde bu toplantıların gerçekleştirileceğini belirterek, şunları kaydetti: “Ekonomi Bakanlığının bütün genel müdürlükleri, müsteşar yardımcıları ve konuyla ilgili bürokratlarımız bugün yapacağımız toplantıda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kanaat önderlerini dinleyecekler ve o çerçevede alacağımız bilgiler doğrultusunda yeni vizyon ve hedeflerimizi belirlememize katkı sağlayacaklar. Daha önce Başbakanımızla ramazan ayında Van'a gelmiştim. İnşallah bugünkü toplantılardan iyi bir sonuç çıkacaktır. Van, bulunduğu bölgeyle Türkiye'nin çok önemli bir ili. Bölgenin merkezi olabilecek bir kent. Ülkemizin komşularıyla yapacağı ticarette de önemli bir geçiş kapısı olabilir. Sınır ticaretini ve ihracatı nasıl artırabiliriz. Bunları tartışacağız.” Elitaş'ın açıklamasının ardından görüşme, basına kapalı olarak devam etti. 

Editör: TE Bilisim