ŞEHRİVAN ÖZEL - 28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 20’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) fuarında Van da yerini aldı.

EMİTT fuarında Van standında Van'ın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile turistik güzellikleri tanıtıldı. Hazırlanan stantlar, tanıtım broşürleri ve etkinlikleri ile hazırlanan Van standında Van Valilği, Kültür Turizm Müdürlüğü, Van TSO, Van OSB gibi kurum ve kuruluşlar yer aldı. Turizmin ülke genelinde yaşanan olaylar nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiği dönemde tüm iller turizm pazarlamak için amansız bir yarışa girerken Van standındaki bir görüntü sosyal medyada büyük tepki aldı. Daha önce Van Su Sporları Festivali gibi etkinliklerde Van tanıtımı Van'a özgü Van Canavarı ve Van Kedisi maskotları ile yapılırken EMİTT'teki Van Kedisi maskotu adeta şok etti!

 

VAN KEDİSİNDEN BAŞKA HERŞEYE BENZİYOR!..

Van Canavarı maskotu son yıllarda tam anlamıyla Van ile özdeşleşirken daha önce Kitap Fuarı gibi etkinliklerde de boy gösteren Van Canavarı tam not aldı. Fakat Van Kedisi gibi önemli bir figürü temsil eden kedi maskotu ise görenleri hayrete düşürdü. EMİTT'teki o fuarda çekilen fotoğrafta Van Kedisi maskotunun Van Kedisi'ni andırmaması dikkat çekerken oldukça amatör bir kostüm hazırlanmasına Vanlılardan tepki geldi. Bu görüntünün Van'a yakışmadığı ve Van'ın imajını zedelediği gibi sayısız yorum alan bu görüntü tepki çekerken Ankara ise yine Van Kedisi'nu kullanarak fuarda misafir çekmeye devam ettiği. Daha önce Van Kedisini Büyükşehir logosunda kullanan ve Ankara ile ilgili tüm tanıtımlarda simge yapan Ankara bu yıl da Van Kedisi'ni Van'dan daha iyi bir tanıtım aracı olarak kullandı.

 

İŞTE FUARDAKİ VAN KEDİSİ MASKOTU!

 

VANLILAR BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİ...

 

ANKARA EVREN STANDINDAKİ VAN KEDİSİ MASKOTU

Öte yandan yine Ankara stantlarında ise Van Kedisi'nin gözlerini simgeleyen farklı gözlü kedinin maskotunun ise çok daha yaratıcı bir şekilde kullanılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Şehrivan Gazetesi

 

Editör: TE Bilisim