Özel Van Rehabilitasyon Merkezindeki engelliler, Double Tree By Hilton Van Otelinin çeşitli departmanlarında otel müşterilerine hizmet etti.

 

Double Tree By Hilton Van Oteli, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında engellilere kapılarını açtı. Engelliler günü kapsamında Özel Van Rehabilitasyon Merkezindeki fiziksel ve zihinsel engelli öğrencileri otelde ağırlayan otel yetkilileri, hizmet hakkında bilgiler verdi. Daha sonra resepsiyon, mutfak başta olmak üzere çeşitli departmanlarda müşterileri ağırlayan engelliler, hoşça vakit geçirdiler. Otelde müşterileri ağırlamaktan dolayı sevinçleri yüzlerine yansıyan engelliler, yetkililere teşekkür etti.

 

Türkiye’de 5 milyondan fazla engellinin olduğunu ifade eden Double Tree By Hilton Van Oteli Genel Müdür Yardımcısı Emrah Ünsal, “Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması için sadece kamu kurum ve kuruluşların değil toplumun bütün kesiminin elini taşın altına koyması gerekir. Bu kapsamda otel olarak bizde çeşitli zamanlarda ilimizdeki bedensel ve zihinsel engelli bireyleri ağırlayarak, onların güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Buradaki temel amacımız, bir farkındalık oluşturmak. Bugünde ilimizin Özel Van Rehabilitasyon Merkezindeki engellilerimizi otelimizde ağırlayarak, onlara yapılan hizmetler hakkında bilgi sunduk. Bunun yanında çeşitli departmanlarda onlarda kısa süreli de olsa yer almalarını ve müşterilere hizmet etmelerini sağladık. Böylece onlarında toplumda yer aldığını ve istenildiğinde neler başarabildikleri mesajını verdik” dedi.

 

Özel Van Rehabilitasyon Merkezi Rehber Öğretmeni Evrim Alkan ise, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ etkinlikleri kapsamında Hilton Oteli ile ortak gerçekleştirdikleri etkinliğin güzel geçtiğini belirterek, “Bu etkinlikte amacımız, engelli bireylerin de fırsat verildiği taktirde çalışabileceği, farklı yetenekleri olduğu ve farklı alanlarda istihdam edilebileceğidir. Özellikle engelli bireylerin en önemli sıkıntılarından biri, toplumdan soyutlanmaları ve istihdam alanlarının yeterince olmamasıdır. Biz buraya iki down sendromlu, iki de hafif zihinsel engelli öğrencimizle birlikte geldik. Burada onlar çeşitli departmanlarda müşterilere hizmet ettiler. Onlar bir şeyleri başarmanın verdiği heyecanı ve mutluluğu yaşayıp, özgüven kazandılar” dedi.

 

Bu tür sosyal etkinliklerin ve faaliyetlerin engellilerin toplumla entegrasyonunda çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Alkan, “Bugün burada biz engellilerin istihdam sorununa dikkat çekip farkındalık oluşturmak istedik. Çünkü hafif zihinsel engelli öğrenciler özellikle turizm ve otelcilik eğitimini aldığı taktirde bu alanda rahatça çalışabilirler. Biz buna dikkat çekmeye çalıştık. Umarız bu etkinliğin ardından diğer kamu kurum ve kuruluşları da bizim bu etkinliğimizi dikkate alıp engellilerin istihdam edilmesi noktasında bir adım atarlar. Bizlere bu fırsatı verdiği için Double Tree By Hilton Van Oteli yetkililerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim