Erciş Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Erciş Şube Şefliği ilçedeki yol asfalt çalışmalarını devam ediyor.

 

Erciş Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılı çalışma programı kapsamında ilçede başlattığı yol asfalt çalışmalarını devam ediyor. İlçeye bağlı Yoldere Mahallesi yolu ile başlatılan sıcak asfalt çalışmaları kapsamında ikinci olarak Taşlıçay, Gedikdibi, Anzaf, Çimen gibi sekiz mahallenin bağlantılarını sağlayan 15 kilometrelik yolun sıcak asfalt serimi tamamlandı. Yol yapım çalışmalarının devam ettiği ilçede bir sonraki çalışma ise ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Ortayayla grubu yolu olarak belirlendi. Söz konusu yolda yapılacak asfalt çalışması için reglaj ve sıkıştırma çalışmaları devam ediyor.

 

SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sıcak asfalt çalışmalarını yanı sıra Topraklı ve İncesu mahallelerine giden 12 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışması tamamlandı. Geçtiğimiz sezon sathi kaplama ile kaplanan Cangoran, Uncular ve Çolkertiz yollarında ise ikinci kat kaplama çalışması yapıldı. Ekipler daha önce aynı şekilde Aşağı ve Yukarı Kozluca mahallelerinin 7 kilometrelik yolunda da sathi kaplama çalışması yapmıştı. 

Editör: TE Bilisim