Van Büyükşehir Belediyesi, Erciş Sahil Yolu ve Kızılkilis Grup Mahalle Yolu'nda çizgi çalışması yaptı. 

 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, yolların güvenliğini ve konforunu arttırmak için başlattığı yol çizgi çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda daha önce Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla yaklaşık olarak 1 milyon TL destek verilerek tamamlanan 5 kilometrelik Erciş Sahil Yolu ve yaklaşık 13 kilometrelik Kızılkilis Mahalle grup yolunda çizgi çalışması yapıldı.  


Çalışma ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, çizgi çalışmaları ile yayaların ve araçların yolları daha rahat ve güvenli bir şekilde kullanabilmesine olanak sağlandığını söyledi.

 


Geçtiğimiz ay kent merkezinde başlattıkları çalışmaları Erciş ilçe yolları ile devam ettirdiklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Tamer şunları kaydetti:


"Geçtiğimiz ay kendi işgücümüzle başlattığımız kent merkezindeki yol çizgi çalışmalarımız devam ediyor. Çalışma kapsamında ilimizin en büyük ilçesi konumunda olan Erciş ilçemize öncelik verdik. İlçemizin vitrin projesi olan Erciş Sahil Yolu ve Kızıl Kilis Grup Mahalle Yolumuzun çizgi çalışmalarını tamamladık. Geçen yıl biliyorsunuz yaklaşık olarak bin kilometre yol yaparak Van tarihinde bir ilke imza atmıştık. Bu yollarımızın bir kısmında çizgi çalışması yaparken, bir kısmında mevsim şartları nedeniyle çizgi çalışması yapamamıştık. Bu yıl inşallah bu yollarımızın da yol çizgi çalışmasını yaparak daha konforlu hale getirmeyi hedefliyoruz."

Editör: TE Bilisim