Erdemliler Harekatı Dernek Başkanı Yunus Altın, ABD ve İsrail'in kanlı ortaklığının ve işgal planlarının devam ettiğini belirterek, “Mescid-i Aksa, ümmetin ortak paydasıdır” dedi.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacakları ve büyükelçiliği taşıyacaklarına dair açıklama yaptığını hatırlatan Yunus Altın,

 

"İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’yı Siyonistler başkent yapmak istiyor, sessiz mi kalacağız? Siyonistlerin işgallerine daha ne kadar İslâm dünyası göz yumacak? Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD'yi ve İsrail'i hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. ABD, Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir. Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam'ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD'nin gerçekte kendisi tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibidir.

 

Bir yerde masum sivillerin hedef alındığı saldırılar varsa, tetiği çeken hangi örgüt olursa olsun, arkasındaki azmettiriciler ABD ve İsrail'dir. Kudüs, Müslümanlarındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır. Bu coğrafyada barışın iki şartı vardır. Birincisi ABD mutlaka evine dönecektir. İkincisi de İsrail mutlaka işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Roma ve Bizans'ın akıbeti ne olduysa ABD ve İsrail'in akıbeti de o olacaktır” dedi.

 

Türkiye'nin kendisine yüklenen misyonu ifa edeceğini dile getiren Altın, "Türkiye, okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyaları ile engellenmek istense de din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kudüs kutsalımızdır, ilk kıblemizdir. Kudüs düşerse dünya düşer, Kudüs düşerse Müslümanlar kaybeder, İslam aleminin kıyameti olur” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim