Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı, "Bu operasyon yalnızca terör örgütlerine yöneliktir... Kısa sürsün diyorlar, daha 7 gün oldu ya hu!.. Suriye'de son terörist ortadan kalkıp, ülke asli sahipleriyle emin bir yer olana kadar operasyonlarımız sürecek.. Sonuna kadar gideceğiz..." dedi.



Erdoğan Menbiç için ise "Bize söz verildiği gibi teröristlerden arındıracağız" ifadelerini kullandı.
 

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Bazı kesimler iyi duysunlar. Belki bilmiyorlardır, bilsinler. Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Bunlar tespit edilenler ve bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim 'Savaşa hayır' diye bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar 'Barışa evet' dediklerini de duymadık. Bunların barışla filan alakası yok. Bunlar bugüne kadar güneydoğuda, doğuda, vatandaşlarım şehit edildi.

 

İçeride olan terör uygulayıcılarına yönelik en ufak açıklama duyduk mu? Duymadık. Bunlar bu işin içindeler. Kandil'e kadar gidip, ondan sonra yazdıkları kitaplarla kendilerine kaynak temin etmeye çalışanların teröristlerin karşısında dikildiklerini duymadık. PYD, YPG, DEAŞ, PKK, bütün bu terör örgütlerinin yapmış olduğu taciz hareketlerine karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hazmedemeyen bu sözde kişiler veya dernek kusura bakmasınlar. Attığımız adım kararlı bir adımdır.

 

Biz hak bildiğimiz yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Bundan taviz vermeyeceğiz. Bu beyefendiler, bugüne kadar hiçbir zaman yerli ve milli olmadılar. Bu ülkenin dertleri ile dertlenmediler. Hiçbir zaman kalkıp da bu ülkede mağdur olan insanlar acaba, et dağıtan Yasin (Börü) niçin öldürüldü? Bunun hesabını sormadılar. İşte biz bunun hesabını soruyoruz. Çözüm için çok gayret ettik ama bunlar hiçbirinden anlamadılar. Artık bıçak kemiğe dayandı. Ayın 20'sinde adımı attık, Mehmetlerimizle inandığımız yolda yürüyoruz.

 

Birileri operasyon kısa sürsün diyor. Ben o birilerine telefon görüşmesinde söyledim. Gücümüzü hoyratça kullanmaya başlasak önümüze gelen her şeyi dümdüz edip gitsek birkaç günlük iştir. Ama biz kendi askerlerimizin emniyeti kadar karşımızdaki güçlerin kalkan olarak kullanmaktan çekinmediği sivillerin güvenliğini de hesaba katıyoruz. El Rai, Cerablus, El Bab'daki 2 bin kilometrekarelik alanı 100 bin insanın tekrar evlerine dönerek yerleşmelerine imkan sağladıysak Afrin'de de aynısını yapacağız. Çünkü biz Afrin'i işgale gitmiyoruz, tam tersine orayı terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz.

 

'SURİYELİLERİN DÖNMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ'

3.5 milyon mülteci var topraklarımızda. Bu kardeşlerimizin kendi topraklarına dönmesini sağlayacağız. Afrin'deki, İdlib'deki mücadele bunun içindir. Türkiye'nin Afrin'deki operasyonu sadece terör örgütlerine, teröristlere yöneliktir. Avrupa Parlamentosu'nda hareketi istila olarak göstermek isteyenlere söylüyorum. Gidin önce, Libya'da, Ruanda'da, Mali'de arayın. Hiçbir zaman Türk milleti, müstevli olarak hareket etmemiştir. Azeri vekil Seyidov kardeşime de teşekkür ediyorum. Sözde tabipler birliği hiç sordunuz mu? Bu çukurlar niye açılıyor diye en ufak bir şey söylediniz mi?



'İŞLERİ ABD İLE YÜRÜTELİM İSTİYORUZ AMA…'

NATO Genel Sekreteri'ne teşekkür ediyorum. NATO bunu ifade ederken niçin ABD bu işlerden bu kadar uzak duruyor. Bunları kendisine açıkladık. Ama hala Türkiye'deki ABD karşıtlığından bahsediliyor. Biz böyle olsun istemiyoruz. ABD ile birlikte bu işleri yürütelim istiyoruz. Bu kadar silahı buraya getirdiğinde benim milletim soruyor: Bu silahlar buraya niçin geliyor, kim için geliyor, kime karşı kullanılmak üzere buraya geliyor? ABD halkı bakıyorum ki 'Bizim vergilerimiz bunun için mi gidiyor?' diyor. Sayın Başkan (Trump) da bunu bizzat bana da kendisi söyledi.

 

Bölücü terör örgütü gittiği her yerde kan dökerek, insanların mallarını yağmalayarak, ırzlarına tasallut ederek gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Hala Türkiye'yi örtülü veya aleni tentik ve tehditlerle yolundan döndürmeye çalışanlar saflarını terör örgütünün yanı olarak belirlemiş demektir. Afganistan ne kadar sürdü? Yaklaşık 20 yıl. Irak, yaklaşık 18 yıl. Libya ne kadar sürdü? Mali, Ruanda, buralar ne kadar sürdü? Bize bu akılları verenler biraz kendileri kullansalar ne olur. Suriye'de diğer güçlerin yürüttüğü operasyonlar için bir an önce tamamlansın çağrısı, bu insanlar ne kadar gülünç der hale getiriyor. İş Türkiye'ye gelince bu acele niye?



'IRAK SINIRINA KADAR…'

Zeytin Dalı Operasyonumuzu hedeflerine ulaşana kadar sürdüreceğiz. Ardından Münbiç'i, bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız. Kimse bundan rahatsız olmasın çünkü Münbiç'in gerçek sahipleri bu teröristler değil oradaki Arap kardeşlerimizdir. Sonra da Irak sınırına kadar, hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz.



'ÖSO ONURLU BİR MÜCADELENİN ASKERİDİR, KENDİLERİNİ ALKIŞLIYORUM'

Bizi Suriye konusunda eleştiren herkesi biraz da olsa vicdanlı olmaya, empati yapmaya, kendilerinin bizim yerimize koymaya çağırıyorum. Bu vesile ile Zeytin Dalı operasyonunda ve bu süreçte yapılan saldırılarda verdiğimiz tüm şehitlerimizi, hayatlarını kaybeden ÖSO mensuplarına Allah'tan rahmet diliyorum. ÖSO'yu terörist olarak vasıflandıran terbiyesizlere de açıkça söylüyorum. Benim Mehmedimin yanında mücadelenin içinde yer alan ÖSO, şahsiyetli ve onurlu bir mücadelenin askerleridir. Kendilerini alkışlıyorum. ÖSO'ya terörist diyenler PYD'nin, YPG'nin, DEAŞ'ın, PKK'nın tam benzerleridir, kendileridir. Bu vesile ile kahraman askerlerimize gazanız mübarek olsun diyorum.

Editör: TE Bilisim