Barzani'yi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu karşıladı. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası seçilmiş hükümete desteğini açık bir şekilde dile getiren IKBY Başkanı Mesut Barzani, bu ziyarette desteğini bir kez de yüz yüze dillendirmiş oldu.

Başkent’te Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaklaşık 2 saat görüşen Barzani’nin gündeminde hükümete verdiği desteğin dışında Gülen örgütüne bağlı okullar da vardı . IKBY’de Gülen’e bağlı 20’den fazla okul bulunuyor. Ancak bu okulların kapatılması Erbil hükümeti için kolay değil çünkü yeterli okulları ve öğretmenleri yok.  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Gülen örgütüne yönelik bu okulların kapatılmasına yönelik atılacak adımların ele alındığı belirtildi.

Görüşülen konulardan biri de yaklaşan geniş kapsamlı Musul operasyonunda Türkiye’nin oynayacağı rol oldu.  Liderler, IŞİD ve Kuzey Irak’ta üslenen PKK ile mücadelede işbirliğini de konuştu.

Mesut Barzani, Başbakan Binali Yıldırım ile de yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Barzani, Ankara’nın ardından önümüzdeki günlerde Tahran’a da bir ziyaret gerçekleştirecek. KDP’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, twitter hesabından davetin Tahran’dan geldiğini duyurdu.

 

Editör: TE Bilisim