İşte o konuşmadan satır başları;

"Türkiye Barolar Birliği'nin değerli başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, baro başkanları, sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Türkiye Barolar Birliği, FETÖ mensupları tarafından 15 Temmuz'da başlatılan darbe girişimi karşısında hukukun üstünlüğü yanında yer almıştır. Savaş uçaklarının bombalı saldırısına maruz kalan TBMM'yi, Özel Harekat Merkezini ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği yönetimine teşekkür ediyorum.

 

SORUŞTURMA HUKUK İÇERİSİNDE DEVAM EDİYOR

Baro başkanlarımız emin olsunlar, Türkiye bir hukuk devletidir, böyle kalmaya da devam edecektir. 15 Temmuz gecesi darbeciler karşılarında milletimiz ve emniyet güçlerimizle birlikte savcılarıyla, hakimleriyle adalet teşkilatımızı da bulmuştur. Soruşturmalar, tutuklamalar tamamen hukuk kuralları içinde sürmektedir.

 

O GECE BİR MİLLET AYAĞA KALKTI

OHAL, Anayasa'da belirtilen prosedür içinde hareket edilerek uygulamaya konulmuştur. Darbe gecesi yaşananları eleştirlerin amacı yaşananları gözden kaçırmaya çalışmaktır. O gece bir millet ayağa kalkmıştır. Vücudunu kurşunlara, bombalara siper etmiştir. Öyle zannediyorum ki, dünyada da bunun benzeri pek yoktur.

 

BU MİLLET ALNINDAN ÖPÜLESİ BİR MİLLET

79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Darbeciler ne kadar vicdansız, ahlaksız, şuursuz ise milletimiz o derece asil, direyetli, cesur ve kararlı tavır içinde olunmuştur. Bu millete saygı duyulur, bu millet alnından öpülesi millettir.O gece meydanlara çıkanlar, bu yolun sonunun şahadete çıkabileceğini biliyordu. Kimi evinden çıkarken, kimi yolda aileleriyle helalleşirken hiçbirinde en küçük pişmanlık emaresi yoktu. Yazılacak birçok eserler olacak. O eserlerde bunlar en canlı şekilde yerini alacaktır.

 

TANKLARIN ÖNÜNE YATANLAR SEÇKİNLER DEĞİLDİ

Bugüne kadar pek çok şehit yakınımızla, gazilerimizle görüştüm, görüşmeye devam edeceğim. Bugün geriye dönüp baktığımızda Türkiye'nün yalanla, yıpratmayla, boş sözle ülkesine ve devletine sahip çıktığını iddia eden seçkinlerin istismarcılara rastlıyoruz. Tankların önünde yatanlar seçkinler değildi, bu ülkenin ortalama vatandaşıydı.

 

KUSURA BAKMAYIN, SAYGI DUYULMAZ

Türkiye dünyanın başına musallat olan ne kadar tehdit varsa, hepsine maruz kalan tek ülkedir. Suriye'de yaşanan insani krizin sonucu olan göçmen meselesi Avrupa'yı tirtir titretiyor. Bu millet 3 milyona bakıyor, bunlar 3-5 bin kişiye bakamıyor. Bu millet başka bir millet. Bu milletin asilliği, asaleti buradan geliyor. Bu millet varil bombalarından kaçanlara yüreğini açacak kadar asil. Ama onlar bu asillikten nasibini almamışlar. Sorduğunuzda 'insan hakları' diyorlar. Uluslararası Af Örgütü bazı şeylerde endişe duyduklarını söylüyorlar. Bunu söyleyeceğine çık gel, parlamentoda ne olmuş, emniyet teşkilatında 53 emniyet görevlimiz nasıl şehit olmuş, gel gör Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 6 şehidimiz nasıl olmuş. Gel bunları bir gör, yerinde incele, sonra açıklamanı yap. Sadece duyduklarınla açıklama yaparsa kusura bakma sana saygı duyulmaz.

Editör: TE Bilisim