Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinden yeni kabine revizyonu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışma Kurulu'na girecek isimlere ilişkin kulisleri yazdı.

Yeni kabinenin kısa süre içinde ilan edileceğini aktaran Selvi, değişikliğin 4-5 bakanı kapsayacağını yazdı.

Erdoğan'ın başkanlığındaki AK Parti'de bir de Danışma Kurulu kurulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danışma Kurulu'ndaki isimlere ilişkin kulislerin ağzı sıkı ancak AK Parti'nin önde gelen eski kurtları bu kurula giremeyecek.

 

 

İşte Abdülkadir Selvi'nin bugünkü köşesinden yazdıkları:

 

KABİNE İŞİ

"...

Peki kabine değişikliği ne olacak?

Dün konuştuğum bakanların bir kısmı yapılacaksa artık değişikliğin yapılması gerektiğini ifade etti. Kabine değişikliğini daha fazla uzatılmasının doğru olmadığını söyledi. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da en az üç yerde soruldu. Erdoğan, Başbakan’ı işaret etti. Başbakan’ın vücut dili ise kabine değişikliğinin daha fazla geciktirilmeyeceği yönündeydi. AK Parti kulislerinde geniş çaplı bir kabine değişikliği beklenmiyor. Revizyonun 4-5 isimle sınırlı olacağı konuşuluyor.

 

DANIŞMA KURULU KİMLERDEN OLUŞACAK?

AK Parti’de yeni bir kurul geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu düşüncesini MKYK toplantısında açıklıyor. “Danışma Kurulu”oluşturulacağını söylüyor. Ama Danışma Kurulu’nun kimlerden oluşacağı ve kime bağlı çalışacağı konusunda bir ayrıntı vermiyor. Danışma Kurulu tecrübe ve birikime sahip isimlerden oluşacak. Fakat  bir “Ak saçlılar heyeti” olmayacak. Bir misyonu da Cumhurbaşkanlığı, Genel Merkez ve Meclis Grubu arasındaki koordinasyonu sağlamak olacak. Böylece Cumhurbaşkanlığı, Genel Merkez ve Meclis grubu arasında bir kopukluk yaşanmasının önüne geçilmiş olacak. Tecrübesi, bilgisi, birikimi ile ön plana çıkan ‘AK Saçlılar’la birlikte üç mekanizma arasında koordinasyonu sağlayacak isimlerden oluşacak.

Editör: TE Bilisim