Erdoğan, Fransız mevkidaşına Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekatıyla ilgili bilgi verdi: Uluslararası hukuk temelinde, BM şartının 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına ve BM Güvenlik Konseyi'nin terörle mücadele kararlarına dayanarak düzenleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekatını BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bu akşam telefonda görüştü. Görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye'nin Afrin operasyonu ele alındı.

 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre Erdoğan, Türkiye'nin söz konusu operasyonu, uluslararası hukuk temelinde ve Birleşmiş Milletler Şartı'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ile terörizmle mücadele konusundaki BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca gerçekleştirdiğini vurguladı.

 

'SİVİL HALKIN KORUNMASI İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINIYOR'

Macron'la Zeytin Dalı harekatıyla ilgili bilgi paylaşımında da bulunan Erdoğan, operasyonda sivil halkın zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığını belirtti. İki lider, Suriye meselesinin çözümüne yönelik çabalarla ilgili süreçte yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldı.

 

Editör: TE Bilisim