ŞEHRİVAN GÜNCEL: ERDAL ERBAŞ / MENDUH ÇALIŞKAN - AK Parti Genel Merkezi bünyesinde başlatılan ve Türkiye’de biri Van birisi de Bursa olmak üzere iki kent için özel olarak hazırlanan bir program ile Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Van’a geliyor. Partinin hazırladığı ‘Şehrim 2023’ adlı otobüsler ile iki kadim şehre gitmek için Ankara’dan uğurlanacak Erdoğan, kentin 2023 vizyonu anlamında da Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı’nın da dahil olduğu bir çalışmanın da startını verecek. Programın net tarihi açıklanmasa da Erdoğan’ın Van’ın kurtuluşunun 100. Yılına denk gelmesi hasebiyle 1 Nisan tarihinde Van’da olup 2 Nisan’daki etkinliklere katılması bekleniyor.

 

 

AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan Şehrim 2023 Otobüsleri, Bursa ve Van'a doğru yola çıkıyor. AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, Şehrim 2023 projesi ile yaşam ve mekan kalitesi yüksek, kimlikli, sürdürülebilir şehirler kavramlarından yola çıkacak olan otobüsler iki önemli kentte önemli gündemlere doğru yol alacak. Türkiye’nin 2023 hedefleri gibi her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymayı hedefleyen çalışmalara kapsamında Van önem iki otobüs ile iki önemli kentte Erdoğan önemli mesajlar verecek.

 

YOLA ÇIKTIĞI GİBİ ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK!

Proje ile, o şehri en iyi bilen, o şehirde yaşayanlarla şehrin meydanlarında bir araya gelecek ve ilk etapta Bursa ve Van şehirlerine gidecek olan ‘Şehrivan 2023’ otobüsleri Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından Ankara'dan yarın yolcu edilecek. Otobüslerin yola çıkmasıyla, eş zamanlı olarak web tabanı ve mobil uygulama aracılığıyla şehre yönelik görüş ve önerilerin alındığı anket çalışması da ulusal ve uluslararası erişime açılmış olacak.

 

VAN’IN KİMLİKLİ ŞEHİR OLMASI TARTIŞILACAK

Gurbette yaşayan ve şehri için fikir üreten, hayal kuran kişilerin görüşlerini aktarabilecekleri proje hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan şu ifadelere yer verdi; “AK Parti olarak; Türkiye'nin her meselesinde olduğu gibi, şehircilik alanında da güçlü bir iddianın sahibiyiz. Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuz doğrultusunda, kadim değerlerimizi, medeniyetimize has, bizi biz yapan birikimlerimizi korumak ve geliştirmek amacıyla ürettiğimiz politikalara bir yenisini daha ekliyoruz.”

 

 

ÖZGÜN HEDEFLERLE GELİYORLAR!

“Ortak geleceğimiz olan şehirlerimizin mevcut durum analizlerinin yapılması, şehrin sorunları ve olanakları ile güçlü ve zayıf yönlerinin şehrin dinamikleri ile tartışılması, şehirlerimizin belirlenen potansiyelleri ve öne çıkan değerleriyle yenilikçi bir bakış açısını birleştirerek ‘kimlikli şehirler’ özgünlüğüne ulaştırılması amacıyla ortak aklın ortaya koyacağı bir çalışma modelini hayata geçiriyoruz. Kadimden beslenerek geleceği inşa etmenin şehirlerle mümkün olduğunun bilincindeyiz. Şehirler; insanlara dokunmalı, hayallerden fikirlere, duygulardan inançlara kadar medeniyet değerlerini taşıyarak, özgün hedeflerini belirlemelidir.”

 

VAN’IN 2023 VİZYONU DA KONUŞULACAK

Şehrim 2023 projesi ile; her şehrin kendine özgü 2023 hedeflerini ve vizyon planlarını ortaya koymayı, mekânsal, sosyal, çevresel ve kültürel açıdan büyüme stratejilerini ve politikalarını masaya yatırmayı, şehirlerimizi sürdürülebilir ve insan merkezli bir bakış açısı ile ele almayı hedefliyoruz. Projemizin başlangıcı olan Şehrim 2023 otobüslerimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşecek tören ile biri Bursa'ya, diğeri Van'a doğru hareket edecek. Yolculuğumuz, köklü geçmişi ve ihtişamıyla tarih ve kültür şehri olan, kadimden gelen değerlerini bugüne taşıyan iki şehrimiz ile başlayacak. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Anadolu'muza şehir şehir dokunacak, şehirlerimizi, o şehri en iyi tanıyanlarla, o şehirde yaşayanlarla ve şehri için fikri olanlarla ele alacak, nesillerimize kadim değerini koruyan kimliği, kültürü ve ruhuyla yaşayan şehirler emanet etmek için çalışacağız.”

 

 

VAN İÇİN ÖZEL BİR TARİHTE BURADA OLACAK

Öte yandan Ak Parti Genel Merkezi’ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda Nisan ayının başında Van’da olacak. 2 Nisan Van’ın Kurtuluşunun 100. Yıl dönümü etkinlikleri gibi programlara katılmak üzere Van’a olması beklenen Erdoğan’ın bu anlamda kurtuluş etkinliklerini de 2023 vizyonunun konuşulacağı toplantıda dile getirecek.

Editör: TE Bilisim