İpekyolu Belediyesi ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Cevdetpaşa Mahallesinde konser düzenledi. İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Halis Çakır, herkesin ramazan ayını kutlayarak, "Bu mübarek ramazan ayının barış, kardeşlik ve özgürlüğe vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

İpekyolu Belediyesi ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Cevdetpaşa mahallesinde konser düzenledi. Erek Meydan'ın da düzenlenen konsere DBP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Ökkeş Kawa, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Halis Çakır, belediye meclis üyeleri,  KJA, mahalle meclisi, MKM ve yüzlerce yurttaş katıldı. DBP İpekyolu İlçe Eşbaşkanı Ökkeş Kawa, Kürtçe yaptığı konuşmasında, etkinliği düzenleyen İpekyolu Belediyesi, mahalle meclisi ve MKM sanatçılarına teşekkür ederek sözlerine başladı. Tarih boyunca iktidarlar tarafından toplumlar katliamlarda geçirildiğini belirten Kawa, bu toplumların başında da Kürtlerin geldiğini aktardı. Kawa, devlet Kürtler üzerinde bütün katliam yöntemlerini denediğini ve bu baskılara rağmen Kürt halkının dirayetli duruşuyla bu güne geldiğini kaydetti. Kawa, "Kürt halkına ve diğer birçok halka öncülük yapan Sayın Abdullah Öcalan'ın barış için sergilediği mücadeleyi göz ardı edelemez. Halkların kardeşliği ve Kürt halkının özgürlüğü için Sayın Öcalan'ın öncelikli olarak özgürlüğüne kavuşması şarttır." Diye konuştu. Kawa'nın ardından sahneye çıkan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Halis Çakır ise çok önemli bir siyasi süreçten geçtiklerine dikkat çekti. Çakır, "Genel seçimlerde ortaya çıkan başarı, halkımızın başarısıdır. Halkımızı kutlar ve saygıyla selamlıyorum. Mübarek ramazan ayının barış, kardeşlik ve özgürlüğe vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

Etkinlik Saat 21.00 sıralarında MKM tiyatro gurubunun doğaçlama sergiledikleri skeçlerle başlandı. Sistem partilerinin başta Kürt sorununa ve Türkiye sorunlarına yaklaşım boyutunu eleştirel skeçler oynayan tiyatrocular, halkın büyük beğenisini kazandı. Daha sonra sahneye çıkan MKM sanatçısı Xezal şarkılarını seslendi. Xezal'ın seslendiği Konbanê şarkısına alandaki herkes eşlik etti. MKM sanatçısı Yunus Agiri ise seslendirdiği dengbej şarkılarla halkın beğenisini kazandı. Çoğunluğu gençlerden oluşan kitle gece geç saatlere kadar şarkılar eşliğinde halay çekti. Bir sonraki konserin duyuru yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 5 Temmuz pazar günü Erçek Mahallesi İpekyolu Belediyesi Ek hizmet binasının önünde Hemê Haci ve Emin Serhet katılımıyla gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim