Eski AB ve Devlet Bakanı Egemen Bağış gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi.

 

Avrupa Birliği (AB) eski Bakanı Egemen Bağış, Van'da Diriliş Gençlik Derneği Federasyonunun düzenlediği ‘El Ele Hep Birlikte Güçlü bir Türkiye’ programı kapsamında şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

 

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen AB eski bakanı Egemen Bağış, gazi ve şehit aileleri ile bir araya geldi. Bir düğün salonunda düzenlenen yemeğe Başbakan Danışmanı Sadettin Kılıç, Van Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, şehit ve gazi aileleri, kentteki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Van Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisi ile devam etti.

 

Bağış, yaptığı konuşmada Türk ordusu ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin’de sadece terör örgütleriyle mücadele etmediğini belirterek, “Afrin'de ÖSO ve Türk Silahlı Kuvvetleri sadece teröristlerle mücadele etmiyor, o terör örgütlerinin arkasındaki aşağılık aklın bütün taşeronlarıyla mücadele veriyor. 40 yıldır bu milletin kanını emen PKK’sıyla, YPG’siyle, FETÖ’sü, DHKP-C’si ve DAİŞ’i ve bütün insanlık düşmanları ile aynı anda mücadele ediyor. Terör örgütünün arkasına saklanan namertler; yiğit, mert, kahraman ordumuz tarafından bir bir indirildikçe iyot gibi açığa çıkıyor. Terör örgütünün arkasına saklananlar da, terör örgütüne kaçacak delik mühendisliğine soyunanlar da o kazdıkları tünellerin altında kalacak. Bölgemizdeki terör bataklığını kurutmak için koç yiğitlerimiz aslanlar gibi mücadele ederken önlerine çıkan sivrisinekleri eziyor” dedi. Başbakan Danışmanı Sadettin Kılıç, AK Parti İl Başkanı Kayahan Türkmenoğlu ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin de birer konuşma yaptığı program, plaket sunumu ve ikramlarla sona erdi.

 

BAĞIŞ’TAN VALİ ZORLUOĞLU’NA ZİYARET

Avrupa Birliği ve Devlet eski bakanı Egemen Bağış, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Van’da, Vali Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti.

 

Egemen Bağış, beraberindeki Başbakan Müşaviri Sadettin Kılıç ve federasyonun Van İl Başkanı Berrin Sürmeli ile ziyaret ettikleri Vali Zorluoğlu tarafından vilayet önünde karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Bağış, daha sonra makama geçti. Nazik ziyaretleri için teşekkür ettiği eski Bakan Bağış ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, bir süre hasbıhal ettiği Bağış’a günün anısına hediye takdim etti. Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış da, Vali Murat Zorluoğlu’nun jestine teşekkürle karşılık vererek, Van programındaki diğer ziyaretlerini gerçekleştirmek üzere vilayetten ayrıldı.

 

OSMANLI OCAKLARININ AÇILIŞINA KATILDI

Osmanlı Ocakları Van İl Başkanlığının açılışına katılan Eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye'nin bekası için var olma mücadelesi olduğunu belirtti.

 

Bağış, Mehmetçik'in Afrin'de destan yazdığını dile getirerek, şunları söyledi: "Bugüne kadar 2 bin 500'e yakın terörist imha edildi ve Türkiye'nin yarınlarının çok daha aydınlık olabilmesi için önemli bir temizlik harekatı gerçekleşti. Tabi bu harekatta şehitlerimiz var. Şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz. O şehitler bizim rahat nefes alabilmemiz için, bu ülkede bir daha hiç kimsenin birbirine düşürülmemesi için Türk'ü Kürt'e, Alevi'yi Sünni'ye, sağcıyı solcuya, doğuluyu batılıya düşman edememesi için canlarını gözlerini kırpmadan verdi. O şehitlerimizin yakınlarına ve emanetlerine sahip çıkmak da milletçe hepimizin görevi."

 

Afrin bölgesinde teröristlerden ele geçirilen beton tünellere işaret eden Bağış, şunları kaydetti: "Kazılan tünellerin arkasında sadece inşaat mühendisliği değil, siyaset mühendisliği de yatıyor. Mehmetçikimiz onlara vurdukça nereden ses geldiğine iyi bakarsak, arkadaki aşağılık aklı çok net bir şekilde görmüş oluruz. İşte o açıdan bizim de bir ve beraber olmamız lazım. Bugün Türkiye'nin birliğine, beraberliğine göz koyanlar, bizi düşman etmek isteyenlerin bir numaralı hedefi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. O yüzden milletçe Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmeliyiz. Bir olmalıyız, iri olmayız, diri olmalıyız ve ülkemizin bekası için ve yarınlarımız için hep beraber güçlü olmak zorundayız."

 

Bağış, milletin, hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün ne kadar sinsice tuzaklar kurduğunu, PKK'nın yıllarca bu ülkenin kanını nasıl emdiğini ve nasıl zarar verdiğini görmenin yanı sıra artık bu terör örgütlerinin arkasında bir aşağılık akıl olduğunu da gördüğünü dile getirerek, "Hepsi aynı yerden emir alıyor, hepsi aynı koordinasyon çerçevesinde hareket ediyor. İşte bunun karşısında bizim birbirimizi sevmemiz ve birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor çünkü başka Türkiye yok." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim